Platform voor de bouw
Vloer- en wandbekledingsspecialist zet in op duurzame partnerships

Vloer- en wandbekledingsspecialist zet in op duurzame partnerships

Vasthouden aan bepaalde waarden als familiebedrijf en sneller schakelen in een voortdurend evoluerend marktlandschap: dat is de filosofie van Intercarro, dat de voorbije 45 jaar naam en faam verwierf in de keramische sector. Via vruchtbare samenwerkingen met kwalitatieve leveranciers zoals Porcelaingres en Eccentrico slaagt het meer dan ooit in deze opzet. Piekfijne realisaties zijn het logische gevolg …

In 1974 hielden Paul Paermentier en zijn echtgenote Charlotte Schoorens Intercarro boven de doopvont. De zaak kende een snelle groei en verhuisde twee jaar later al van Schaarbeek naar Groot-Bijgaarden. In 1987 opende Intercarro een tweede toonzaal in Sint-Stevens-Woluwe, met een personeelsbestand dat de kaap van de 25 medewerkers rondde. Tien jaar later trad de tweede generatie toe tot het bedrijf, in de personen van zoon Carl Paermentier en dochter Colette Paermentier. Tot op heden zijn beiden nog steeds actief binnen de organisatie: Carl is zaakvoerder van Intercarro, dat intussen zes eigen toonzalen en 75 medewerkers telt, terwijl Colette instaat voor de dagelijkse leiding van de showroom in Sint-Stevens-Woluwe. De firma heeft haar stockageruimtes sinds 2008 fors uitgebreid, wat vandaag resulteert in een permanente voorraad van 130.000 m² en snelle ‘just in time’-levering via eigen vrachtwagens.

De betonlook van de Urban-serie van Porcelaingres is zeer geliefd bij architecten en interieurdesigners.

Juiste info, gericht advies

Oog hebben voor de nieuwste ontwikkelingen in de sector en innovatieve plaatsingstechnieken: het is een van de voornaamste ingrediënten in het succesrecept van Intercarro, dat B2B-oplossingen op basis van keramiek, parket, fineer, laminaat, vinyl en rigid floors aanbiedt. Het bouwproces is
vandaag immers complexer dan ooit. “Ondergronden, waterdichting, plaatsing op vloerverwarming en grootformaattegels vragen om een specifieke expertise”, klinkt het bij Intercarro. “Het juist informeren van de klant (ontwikkelaar, architect, aannemer, vloerder …) én de vakman heeft hierdoor alleen maar aan belang gewonnen. Onze toonzaalmedewerkers genoten een interieuropleiding, zodat ze ook in esthetisch opzicht gericht advies kunnen verstrekken, rekening houdend met alle technische, budgettaire en organisatorische aandachtspunten. Techniek, design, administratie en logistiek gaan bij ons met andere woorden hand in hand.”

Oog hebben voor de nieuwste ontwikkelingen in de sector en innovatieve plaatsingstechnieken: het is een van de voornaamste ingrediënten in het succesrecept van Intercarro.

Top of the bill

Als gereputeerde vloer- en wandbekledingsspecialist kiest Intercarro bewust voor exclusieve merken die garant staan voor een hedendaagse oplossing inzake kwaliteit, esthetiek en prijszetting. Wederzijds respect en vertrouwen vormen de basis voor een reeks duurzame partnerships. Een van die uitverkoren leveranciers is Porcelaingres (onderdeel van de Iris Ceramica Group), volgens Intercarro ‘top of the bill’ qua technische innovatie. “Met zijn ultramoderne fabricatie-units in het Duitse Vetschau en het Italiaanse Castellarano biedt Porcelaingres ons de kwaliteit, duurzaamheid en creativiteit die we zoeken. Het is een relatief jong bedrijf (opgericht in 2003) dat high-end volkeramische tegels voor binnen- en buitenwanden en -vloeren produceert. Alles straalt kwaliteit uit: van de doorgedreven selectie van de gebruikte grondstoffen over de efficiënte productiemethode tot de uitstekende relatie met klanten, verdelers en leveranciers. Bovendien draagt Porcelaingres duurzaamheid hoog in het vaandel: het recycleert gebroken of beschadigd materiaal, het zuivert het gebruikte water en het produceert de benodigde energie volledig autonoom dankzij een eigen PV-installatie. Natuurlijke materialen zoals klei, kwarts en veldspaat zorgen voor de juiste breuksterkte, de uitermate lage wateropname en de esthetische kenmerken die volkeramische tegels typeren. De betonlook van de Urban-serie, het natuursteenaspect van Royalstone en Great Metastone, de houtlook van Pure Wood en In Wood, de metaaluitstraling van Radical en Great Metals en het kleurenspel van de Color Studio-serie: het Porcelaingres-gamma is een speeltuin voor elke interieurdesigner en architect. 

De Royal-serie van Eccentrico is geïnspireerd op Noord-Europese gesteenten.

Frisse kijk

Een ander merk waarmee Intercarro furore maakt, is Eccentrico, dat een frisse kijk biedt op de traditionele tegel. “De Eccentrico-tegels zijn trendgevoelig en tegelijkertijd tijdloos, terwijl de subtiele nuances voor een moderne uitstraling zorgen. De Borgogna-serie biedt een elegante parketimitatie met een lengte van 1,80 meter die de textuur en de kleurzetting van echt hout benadert. De Royal-serie is geïnspireerd op Noord-Europese gesteenten. Een combinatie van natuursteen en cement geeft deze reeks een eigentijdse look in twee afwerkingen (naturale en lappato). Tot slot is er Retrò, dat vergane schoonheid combineert met een hedendaagse touch. Drie neutrale achtergrondkleuren versmelten met twaalf decortegels, die gebaseerd zijn op traditionele cementtegels. Je ziet het: we hebben voor ieder wat wils in huis”, besluit Intercarro.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details