Platform voor de bouw
Volgende stap in verdere ontwikkeling van solar activiteiten

Volgende stap in verdere ontwikkeling van solar activiteiten

IZEN, sinds eind 2019 onderdeel van VINCI Energies, gaat vanaf 19 juni verder onder de internationale merknaam Omexom. Omexom, het merk van VINCI Energies dat zich richt op energie-infrastructuur, is wereldwijd actief als leverancier van oplossingen voor opwekking, transformatie en transport van energie. 

IZEN, specialist op het vlak van hernieuwbare energietechnologieën, werd in 2019 overgenomen door VINCI Energies. Na jaren van succesvolle integratie en samenwerking, is de tijd rijp om binnen de groep een volgende stap te zetten om de expertise van IZEN verder te laten groeien en ontwikkelen.

Vanaf 19 juni 2024 zal IZEN haar activiteiten verderzetten onder de merknaam Omexom, het merk van VINCI Energies dat zich richt op energie-infrastructuur.

De naamswijziging heeft echter geen impact op lopende contracten, de vennootschapsnaam of andere juridische gegevens voor bestaande klanten van IZEN.

Expertise

Omexom helpt elektriciteitsproducenten, transmissie- en distributienetbeheerders en lokale en regionale overheden de belofte van de energietransitie waar te maken om zo in de toekomst de toegang tot elektriciteit te bevorderen, de bevoorrading veilig te stellen en duurzame energie te ontwikkelen. Het is als internationaal merk actief in 37 landen, met een omzet van meer dan 5 miljard euro en 24.000 werknemers verspreid over 470 business units. 

Omexom biedt innovatieve oplossingen voor hernieuwbare energie, stedelijke aardgasnetwerken, opslag van elektriciteit, CO²-arme mobiliteit en beheer van energie- en transportinfrastructuur. 

“Bij VINCI Energies dragen we duurzaamheid hoog in het vaandel. We realiseren voortdurend projecten die bijdragen tot de verbetering van het dagelijks leven en het vormgeven van de wereld van morgen. We zijn ervan overtuigd dat de toetreding tot het merk Omexom een versterking zal betekenen voor IZEN. Ze worden zo nog beter geconnecteerd met de Business Units van Omexom die wereldwijd actief zijn in dezelfde segmenten en activiteiten, wat de performance alleen maar ten goede zal komen” , aldus Marc Lemaire, Managing Director van VINCI Energies in België.

Slimme energie

De activiteiten van IZEN blijven opereren binnen de divisie Renewable Energies.

Het blijft onze missie om kwaliteitsvolle hernieuwbare energie beschikbaar te maken voor iedereen”, zegt Bart Van Der Meersch, Managing Director Renewable Energies. “We streven nog steeds naar 100% slimme energie. Door onze bestaande organisatie verder te laten groeien onder het sterke merk Omexom, kunnen we rekenen op de technische know-how en het internationale karakter van het merk. We danken al onze partners en klanten voor hun voortdurende steun en vertrouwen in IZEN en kijken ernaar uit om te blijven samenwerken onder de naam Omexom.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details