Platform voor de bouw
Vooruitstrevend schrijnwerkbedrijf  anticipeert op nieuwe EI1-normering
Het produceren en plaatsen van brandwerende deuren is een vak apart.

Vooruitstrevend schrijnwerkbedrijf anticipeert op nieuwe EI1-normering

De Belgische brandwetgeving (RF) maakt binnenkort plaats voor een strengere Europese variant. Dit impliceert dat brandwerende gehelen een nieuwe testprocedure zullen moeten ondergaan. Holvoet, een West-Vlaams schrijnwerkbedrijf dat gespecialiseerd is in de maatwerkproductie van brandwerende binnendeuren, wil niet wachten tot deze EI1-normering effectief van kracht is en besloot te anticiperen op de realiteit van morgen. Zo worden de binnendeuren in het nieuwe Grand Hôpital de Charleroi al conform de Europese brandwetgeving uitgevoerd. 

Het produceren en plaatsen van brandwerende deuren is een vak apart. Bovendien wordt de bijbehorende wet- en regelgeving steeds complexer door de toenemende techniciteit. “Zo gaat de nieuwe Europese normering gepaard met een andere manier van testen, waarbij heel wat factoren in rekening moeten worden gebracht”, vertelt Frederick Cornillie, gedelegeerd bestuurder bij Holvoet. “Naast de vlamdichtheid (E) moet ook de thermische isolatie (I) onder de loep worden genomen, waarbij de temperatuurstijging aan de beveiligde kant gemeten wordt door op welbepaalde plaatsen thermokoppels aan te brengen. Daarnaast wordt eveneens de straling (W) aan de beveiligde kant gemeten, die op 1 meter afstand niet meer dan 15 kW/m² mag bedragen.”

“We hebben een voorliefde voor projecten waarin de deuren meer moeten kunnen dan enkel openen en sluiten”, zegt Frederick Cornillie.

Klaar voor de toekomst

Dit alles heeft uiteraard impact op de configuratie van brandwerende deuren. Holvoet besliste om niet te wachten tot de Europese brandwet-geving in werking treedt en bundelde de krachten met verschillende deurfabrikanten. Dit mondde intussen al uit in een eerste EI1-project: het Grand Hôpital de Charleroi. “Deze vooruitstrevende realisatie bewijst dat we klaar zijn voor de toekomst”, benadrukt Frederick Cornillie. “We breiden onze expertise voortdurend uit op basis van nieuwe tendensen en normeringen. Daardoor kunnen we onze klanten optimaal bijstaan. We hebben een voorliefde voor projecten waarin de deuren meer moeten
kunnen dan enkel openen en sluiten. Naast brandwerende deuren zijn we ook gespecialiseerd in andere technische deuren, zoals akoestische deur-gehelen. Totaalprojecten waarbij we, zodra een gebouw water- en winddicht is, alle afwerkingen vormgeven – van vloeropbouw en -afwerking tot en met het maatmeubilair, binnenschrijnwerk en de schilderwerken – behoren eveneens tot onze corebusiness.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details