Platform voor de bouw
Waar kunst en bouw elkaar (oneindig) raken: brugge garenmarkt
Ommery de Zutter.

Waar kunst en bouw elkaar (oneindig) raken: brugge garenmarkt

Sinds kort hangt er aan één van de beschermde gevels in Brugge een huizenhoog kunstproject. Het kunstproject kadert in de renovatie en restauratie van het beschermde erfgoed dat zich uitstrekt over de huisnummers 1 tot en met 7 in de Garenmarkt.

Op 500 meter van de Grote markt, in het hart van de historische Brugse binnenstad, werkt totaalaannemer All-Bouw aan de totaalrenovatie van vier historische panden. Het bouwteam is samengesteld uit architectenkantoor Van Damme – Vandeputte, bouwheer Verana en totaalaannemer All-Bouw. Kunstenaar Ommery De Zutter, tevens de projectleider van All-Bouw, onthult er deze week een huizenhoog kunstwerk. In zijn kunstwerken wordt gezocht naar de nieuwe mogelijkheden en esthetiek binnen technologische ontwikkelingen. Op die manier tracht hij de mensen visueel aan het denken te zetten over digitale thema’s. 

Het kunstwerk is een print van een digitaal kunstwerk geïnspireerd op de oudste gevel van de huizenrij. Het zal tijdelijk één volledige gevel bedekken en zal dus even de plaats innemen van het beschermde monument. Het lijkt nu alsof het historisch monument rechtstreeks uit de toekomst komt. Een dialoog tussen zowel de erfgoedwaarde als de digitale oneindigheid van het pand werd zo gevormd. Het werk hangt er tot eind november, dan zou de gevelrestauratie van het pand af zijn. 

Het gevelgrote kunstproject kadert met andere woorden in een fascinatie en een respect voor verleden (erfgoed), heden (renovatie) en de toekomst (het digitale).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details