Platform voor de bouw
Waarom steigerhout een duurzame keuze is

Waarom steigerhout een duurzame keuze is

Steigerhout kopen is dé slimme keuze als men voor duurzaamheid kiest. Een prachtig materiaal voor o.a. robuuste meubelen met een hoge kwaliteit en nog eens duurzaam ook. Hout wat al jaren dienst heeft gedaan en opnieuw gebruikt wordt. Uiteraard een groot voordeel voor het milieu. Maar ook het nieuwe ‘steigerhout’ wat te koop wordt aangeboden is een duurzaam materiaal.

Het tweede leven van steigerhout

Steigerhout is al duurzaam omdat het een tweede leven krijgt. Na jarenlang dienst gedaan te hebben als werkelijk steigerhout, kan het daarna nog eens een leven lang mee als meubel of ander voorwerp. Dit hout is al bewerkt door wind en regen en heeft daardoor een prachtige uitstraling gekregen. Het hout kan, nadat het dienst gedaan heeft op de steigers in de bouw, alsnog gebruikt worden voor allerlei toepassingen, zoals prachtige meubelen voor in huis of op het terras. Door dit ‘tweede leven’ wordt het geheel al duurzaam op zich. Groot voordeel bij echt gebruikt steigerhout is de werking van het hout. Omdat het hout al jaren buiten dienst heeft gedaan zal het hout geen last meer hebben van uitlopend hars.

Nieuw steigerhout

Nieuw steigerhout mag dan pas aan zijn eerste leven beginnen, duurzaam is het zeker wel. Vanwege de hoge kwaliteit zal dit hout lang meegaan en houten meubelen en andere toepassingen zijn eigenlijk gewoon tijdloos. Zowel meubelmakers als aannemers werken dan ook graag met dit soort hout. Bij nieuw steigerhout heeft men volop keuze uit maten én kan er gekozen worden voor een bewerking waardoor het er wel gebruikt uitziet. Voordeel van nieuw steigerhout ten opzichte van gebruikt hout is toch wel dat het hout perfecter zal zijn. Butsen en dat soort zaken, wat er bij het intensieve gebruik op de bouw nu eenmaal in gekomen is, is immers bij nieuw hout niet aan de orde.

Onderhoud

Steigerhout behoeft weinig tot geen onderhoud. Maar wil men de levensduur van het hout verlengen, dan is het raadzaam om het hout te laten behandelen met een coating of bijvoorbeeld een beits. Door gebruik te maken van beits kan er ook gespeeld worden met de kleuren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details