Platform voor de bouw
Nieuws

Waarom vurenhout een uitstekende keuze is voor constructieve doeleinden

piqsels.com-id-okoqx-kopieren

6 maart 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De voorjaarskriebels zorgen er voor dat je weer zin krijgt om de tuin eens lekker te gaan opknappen. Een nieuwe schuur in de achtertuin of een nieuw tuinhuisje in de moestuin? Of eindelijk die oude carport vervangen. Lekker buiten bezig zijn is heerlijk. En dan nog lekker klussen ook!

Misschien denk je niet zo snel aan vurenhout, maar dit is eigenlijk de perfecte houtsoort voor allerlei constructies. Makkelijk te bewerken, voor eenieder betaalbaar, het droogt snel, het is licht van gewicht en het is nog sterk ook. Allemaal voordelen om van goed vuren hout een mooie nieuwe carport te maken.

Alleen maar voordelen

Vurenhout is afkomstig van de spar en het is de meest gebruikte houtsoort. Niet voor niets, zou je zeggen. Inderdaad, het vurenhout heeft veel voordelen. Het is tegelijk zacht en sterk. Het is licht en goedkoop. Het is goed te behandelen en het is duurzaam. Er wordt van alles van gemaakt. Van bezemsteel tot kapconstructie in het dak van je huis. Van speelgoed tot boekenkast. Van ledikant tot kleurpotlodenkistje en van trap tot blokhut.

Assortiment

Het assortiment in vurenhout is enorm. Dat komt omdat er veel verschillende producten mee gemaakt kunnen worden. Daarom zijn er in de handel vuren balken, vuren planken, vuren latten, kastplanken, panlatten, CLS hout, vuren vellingdelen, vuren halfhouts rabat, baddinghout, metselprofielen, kraaldelen en ruw of ongeschaafd vuren verkrijgbaar. Om er blokhutten of schilderijlijstjes van te maken. Of om er een bed van te maken. Baddinghout wordt onder het dak gebruikt en kraaldelen vinden hun weg in wanden en plafonds. Vellingdelen van vurenhout zijn planken met afgeschuinde hoeken. Je ziet ze veel bij schuren. Door het hele huis heen kom je vurenhout tegen. Zowel in de constructie als in de meubels. Als je vuren buiten wil gaan gebruiken kun je het beste geïmpregneerd vuren bestellen. Dat is verduurzaamd. Vurenhout heeft een gewicht van ongeveer 460 kilo per kubieke meter. Dat is licht. De hardhoutsoort merbau heeft een gewicht van 800 kilo per m3! Vuren is prettig om te verwerken en te bewerken. Zagen, boren, schroeven, spijkeren, lijmen, schuren en schilderen is geen probleem. Het is een goedkope grondstof met duurzaamheidsklasse 4.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details