Platform voor de bouw
Waregem, Hippopolis | Stijlvol resideren met paardenrenbaan in de achtertuin

Waregem, Hippopolis | Stijlvol resideren met paardenrenbaan in de achtertuin

De slogan ‘Stad in Galop’ weet de dynamiek van het West-Vlaamse Waregem wonderwel te vatten. De laatste jaren worden er heel wat prestigieuze bouwprojecten op poten gezet, zoals residentie Hippopolis, een luxueus appartementencomplex dat uit twee woonblokken bestaat. Hippopolis heeft nu – kort na de voltooiing – al een iconische status verworven. Enerzijds door zijn unieke ligging aan de paardenrenbaan en anderzijds door zijn tijdloze, vooruitstrevende architectuur, die gekoppeld is aan een uitzonderlijk hoge afwerkingsgraad.

Hippopolis is ontwikkeld door Dedeyne Projects en gebouwd door Dedeyne Construct. Wie het in Waregem over bouwen heeft, kan niet om de ondernemersfamilie heen. Het bedrijf werd in 1973 opgericht door Guido Dedeyne en acht jaar geleden opgesplitst in twee entiteiten, die aangestuurd worden door de tweede generatie. Dedeyne Projects, dat in handen is van Catherine en Françoise Dedeyne, spitst zich toe op project-ontwikkeling. Dedeyne Construct, dat wordt gerund door Guy Dedeyne, staat in voor de algemene aannemingswerken en is via drie dochtervennootschappen actief in de realisatie van bedrijfs- en
utilitaire gebouwen met een zekere afwerkings
graad, villa’s, appartementen en verkavelings-projecten. De synergie binnen de groep staat borg voor een gecoördineerde totaalaanpak, waarbij de bouwheer op alle vlakken ontzorgd wordt.

Het donkergrijze aluminium buitenschrijnwerk contrasteert op sublieme wijze met de witte crepi en de lichtgrijze natuursteen.

 

Lange aanloopfase

De bouw van Hippopolis had letterlijk en figuurlijk heel wat voeten in de aarde. Het grootste probleem was het verwerven van de gronden. Het ging om een lange, aaneengesloten rij percelen met een complexe eigendomsstructuur. Initieel kon Dedeyne een van die percelen aankopen, waarmee het een sterkere onderhandelings-positie verwierf. Wat volgde was een lang proces van overleggen en onderhandelen, dat geruime tijd in beslag nam. Naast de particuliere eigenaars hadden ook de stad Waregem en de Koninklijke Waregemse Koersvereniging er eigendomstitels. Hoewel Dedeyne niet alle percelen kon inlijven, kon er toch met de bouwwerken gestart worden via recht van opstal. Deze problematiek heeft er tevens voor gezorgd dat Hippopolis in twee afzonderlijke fases gerealiseerd is.

Vrij doorzicht op de gelijkvloerse verdieping.

 

Uitzonderlijke ligging

Hippopolis bevindt zich op wat ongetwijfeld de meest begeerde locatie van Waregem is. Het project geeft uit op de Holstraat, met een prachtig zicht op het kasteel van Potegem en zijn mooie tuinen. Aan de achterzijde is het uitzicht zo mogelijk nog fenomenaler. Elke bewoner kijkt er rechtstreeks uit op de befaamde Waregemse renbaan. De Holstraat en de nabijgelegen R35 leiden naar het op- en afritten-
complex van de E17. De Zuiderlaan garandeert de verbinding met Deinze, Zulte en Kruishoutem. Het centrum van Waregem – met zijn vele handelszaken, horeca-uitbatingen en boetieks – bevindt zich nauwelijks 500 meter verderop.

Uniek project

Hippopolis I en II tellen samen 55 luxueuze en lichtrijke doorzonappartementen van 140 tot 240 m². Fase I werd opgestart in 2013 en opgeleverd in 2016. Fase II is nu in volle oplevering. Vijf van de 25 appartementen van fase II zijn hoekappartementen met een uniek panoramisch zicht, die bereikbaar zijn via een lift die aankomt in de appartementen zelf. Eén blok grenst aan de Holstraat, het tweede is iets dieper gebouwd. Om het zicht op de achterliggende omgeving te behouden, start het bewoonbare gedeelte pas op de tweede verdieping. De gebouwen zijn ontworpen door het gerenommeerde architectuurbureau B2Ai, dat opteerde voor een strakke en tijdloze architectuur, en aan de buitenzijde bekleed met grote lichtgrijze natuursteenblokken. Opmerkelijk is ook dat alle terrassen aan de voor- en achterkant inpandig zijn en dat ze uitgerust zijn met ingeklemde balustrades. Het donkergrijze aluminium buitenschrijnwerk contrasteert op sublieme wijze met de witte crepi en de lichtgrijze natuursteen. Al het aluminium buitenschrijnwerk is voorzien van structuurlak.    

Hippopolis staat voor een harmonie van licht en zicht

 

Hoge afwerkingsgraad

Met het oog op een stijlvolle binnenafwerking werd er een interieurvormgever aangesteld. Om een idee van de afwerkingsgraad te geven: alle keukens zijn van Wilfra, het sanitair is van Dupont en er werd royaal gebruikgemaakt van natuursteen en halfmassief parket. De appartementen zijn opgevat als volwaardige wooneenheden, waar het in niets ontbreekt aan wooncomfort. De op maat gemaakte gashaardwanden maken het plaatje compleet. De appartementen van 140 m² tellen twee slaapkamers met ensuite-badkamer. De grotere appartementen beschikken over drie slaapkamers, minimum twee badkamers en een dressing.

Op de lauweren rusten zit er voor Dedeyne niet in. Momenteel is het volop bezig met de bouw van ‘Parc ‘o Sud’, een luxueus appartementencomplex aan de Waregemse Zuiderpromenade.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details