Platform voor de bouw
Wat als werkongevallen met machines vermeden kunnen worden?
De meeste ongevallen vinden plaats wanneer werknemers te dicht bij een machine komen.

Wat als werkongevallen met machines vermeden kunnen worden?

Tegenwoordig zijn werven drukke plaatsen waar meerdere machines en mensen tegelijkertijd aan het werk zijn. De meeste ongevallen vinden plaats wanneer werknemers te dicht bij een machine komen, zeker wanneer zij zich op dat moment uit het zicht van de bestuurder bevinden.

Het SiteGuard PWS-systeem, dat RDS Weighing & Safety aanbiedt, creëert als het ware een onzichtbare 360°-detectiezone rondom het voertuig of de machine. Indien er iemand met een SiteGuard-badge deze detectiezone betreedt, wordt een alarm geactiveerd. Op die manier worden de betrokkenen gewaarschuwd voor het eventuele gevaar. 

Het SiteGuard PWS-systeem creëert als het ware een onzichtbare 360°-detectiezone rondom het voertuig of de machine.

In tegenstelling tot passieve veiligheidssystemen zoals spiegels detecteert SiteGuard werknemers op elk moment, ongeacht de kijkhoek van de chauffeurs of eventuele obstakels ertussenin. Het is niet voor niets dat RDS Weighing & Safety zichzelf dé marktleider mag noemen op vlak van wegen en veiligheid. Naast het SiteGuard-PWS-systeem heeft het bedrijf ook tal van camera’s, onboard weegystemen en weegbruggen in zijn gamma, evenals antibotssystemen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details