Platform voor de bouw
Nieuws

Waterbehandeling op maat

Company_KESSELAG

Tekst | Els Jonckheere

Beeld | Kessel, Thomas L. Fischer

21 april 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Nochtans vormen ze een van de meest gevoelige onderdelen van de gebouwentechniek. Eenmaal geplaatst, is het immers erg moeilijk om nog aanpassingen of zelfs herstellingen door te voeren. Wie op zeker wil spelen, schakelt dus best een specialist in. Zoals het Duitse Kessel, dat in België een lokale vertegenwoordiging heeft. 

De grote kracht van Kessel schuilt in het feit dat de ingenieurs meedenken met de klanten.

“We bewijzen keer op keer dat kunststof en innovatie perfect samengaan”

Al bijna zestig jaar is het Duitse Kessel een hoofdrolspeler in de sector van waterafvoer voor zowel gebouwen als terreinen. Met vooruitstrevende productietechnieken en hoogwaardige grondstoffen bewijst deze fabrikant keer op keer dat kunststof en innovatie perfect samengaan. “We schuwen geen enkele uitdaging”, vertelt Wouter Van den Bergen, manager van Kessel Belgium. “Integendeel: het is net met ons maatwerk dat we wereldwijd naam en faam hebben gemaakt. Intussen heeft Kessel al meer dan twintigduizend klantspecifieke oplossingen geïnstalleerd. Denk maar aan (hybride) opvoerinstallaties, afvoeroplossingen, afscheidingssystemen, terugstroombeveiliging, schachten en kanalen, afvalwaterbehandeling …”

Allesomvattende service

De grote kracht van Kessel schuilt in het feit dat de ingenieurs meedenken met de klanten. “We vertrekken steeds vanuit het probleem of de behoefte”, legt Wouter Van den Bergen uit. “Om de kosten te drukken, zullen we ook altijd een maximum aan standaardcomponenten gebruiken. Ontwerp, assemblage en installatie gebeuren door ons eigen team. Bij moeilijke projecten kunnen we bovendien steevast rekenen op de enorme knowhow van onze Duitse collega’s. Voor Kessel eindigt een project trouwens niet bij oplevering. Daarom wordt sterk geïnvesteerd in naservice. Zo staan onze mensen 24/7 klaar om eventuele storingen op te lossen. Klanten kunnen tevens rekenen op een efficiënt onderhoud en een erg lange beschikbaarheid van componenten. Dit laatste heeft alles te maken met onze a-tot-z-aanpak, waarbij we zelfs de tooling in eigen huis houden. Kortom: bij ons kan de klant rekenen op echte ontzorging en een langdurig partnership.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details