Platform voor de bouw
Nieuws

Waterdichte beveiliging voor geavanceerd distributiecentrum

IMG_1500

Tekst | Tim Janssens

Beeld | MVH Security

9 april 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Vandaar dat Livlina ging aankloppen bij MVH Security, dat het volledige plaatje voor zijn rekening nam: inbraakbeveiliging, branddetectie, camerabewaking en toegangscontrole. Een belangrijk surplus is dat al deze gesofisticeerde beveiligingssystemen gecentraliseerd zijn op een gebruiksvriendelijk beheerplatform.

Het volautomatische high bay-magazijn is uitgerust met 2,4 kilometer aspiratiebuizen met zestien aspiratiemodules.

MVH Security spitst zich al 35 jaar toe op elektronische beveiliging en is kind aan huis bij Febelco Group. “We hebben in het verleden regelmatig de inbraak- en branddetectie verzorgd in andere vestigingen, maar in het nieuwe distributiecentrum van Livlina stonden we voor het eerst in voor de totale beveiliging”, vertelt zaakvoerder Tom Van Haute. “De grootste uitdaging schuilde in de branddetectie. Zo is het volautomatische high bay-magazijn uitgerust met 2,4 kilometer aspiratiebuizen met zestien aspiratiemodules, die de binnenlucht permanent analyseren om de eventuele aanwezigheid van rookpartikels te detecteren en de rook actief aanzuigen in geval van brand. Daarnaast hebben we ook nog eens 490 puntdetectoren geïnstalleerd (dubbel optische technologie).”

Niets aan toeval overgelaten

“In het kader van de inbraakbeveiliging zijn er op de volledige site 72 detectiepunten gedefinieerd: magneetcontacten, volumetrische detectoren in het kantoorgedeelte, industriële detectoren en enkele buitendetectoren”, vervolgt Tom Van Haute. “Voorts is er sprake van 33 biometrische vingerlezers en 127 camera’s, waarvan vijf thermische modellen die personen en voertuigen detecteren met behulp van AI. De zwaarste lens reikt tot 250 meter, dus qua beveiliging is er niets aan het toeval overgelaten! Eveneens bijzonder is dat al deze beveiligingstechnieken gecentraliseerd zijn in één digitaal beveiligingsplatform. De camera’s beheren, de toegangscontrole stroomlijnen, het alarmsysteem aansturen en informatie van het branddetectiesysteem uitlezen: het kan allemaal via die handige softwaretool, die uiteraard functio-neert op basis van strikte gebruikersprotocollen.”

Relevant artikel

Efficiëntie troef dankzij ingenieus pluviasysteem

Lees artikel

Focus op complexe totaalprojecten

Het nieuwe distributiecentrum van Livlina in Tessenderlo is een totaalproject voor MVH Security, en dat is niet toevallig. “Toegevoegde waarde creëren in complexe beveiligingssituaties: dat is onze corebusiness”, benadrukt Tom Van Haute. “We zetten graag onze tanden in opdrachten die heel wat concullega’s afschrikken en focussen op oplossingen die niet zomaar ‘off the shelf’ te verkrijgen zijn. Maar hoe gesofisticeerd de achterliggende softwarescenario’s ook mogen zijn: onze klanten kunnen steevast rekenen op gebruiksvriendelijke beheersystemen. Het nieuwe distributiecentrum van Livlina was ons eerste project op dergelijke grote schaal, dus het is een referentie waar we zeer trots op zijn. Temeer omdat we ons als ‘integrator’ volop willen heroriënteren naar totaalrealisaties waarbij we de klant maximaal ontzorgen. Daarnaast willen we in de toekomst ook fors inzetten op slimme audiovisuele toepassingen en AI-technologie via structurele partnerships met sterke technologiepartners als Barco, Genetec enzovoort. Op termijn moet het beveiligingssysteem echt kunnen meedenken met de klant. Aan die belangrijke (r)evolutie willen we maar al te graag ons steentje bijdragen!”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details