Platform voor de bouw
Waterdoorlatendheid als antwoord op Belgisch weer
Cantillana kent een rijke geschiedenis sinds 1875 en heeft zijn naam gevestigd als marktleider in de productie van onder meer metselmortels, lijmen en gevelsystemen.

Waterdoorlatendheid als antwoord op Belgisch weer

Cantillana, dat een rijke geschiedenis kent sinds 1875, heeft zijn naam gevestigd als marktleider in de productie van metselmortels, lijmen, gevelsystemen, geavanceerde bouwtechnologieën, oplossingen voor de civiele bouwkunde en ETICS. De onderneming, die sinds 1982 onder de vleugels van de Stadsbader-familie valt, was tot september 2022 een echt Belgisch familiebedrijf, gespecialiseerd in de productie van cementproducten. In september 2022 nam de Holcim Groep Cantillana over. Zo kon het zijn afdeling ‘Solutions and Products’ verder uitbreiden.

Met deze aanwinst versterken ze hun aanwezigheid in de Benelux nog meer, vooral op het vlak van bouwrenovatie en energiezuinige oplossingen. Voortbouwend op de ondernemende visie van de familie Stadsbader kunnen ze op die manier een grotere rol spelen in de ontwikkeling van innovatieve en duurzame oplossingen voor gebouwen.

Mathieu Hoste: “We merkten dat het event een ideale manier was om onze producten, gecombineerd met ronkende namen, in de picture te zetten”.

Waterdoorlatende dekvloermortel 

Mathieu Hoste, Technical Advisor Tiling bij Cantillana: “Waarmee we gebruikelijk het verschil maken, zijn enkele van onze waterdoorlatende producten. Chape Drain, bijvoorbeeld, is een waterdoorlatende dekvloermortel. Deze oplossing is niet alleen ecologisch verantwoord, maar ook duurzaam. Doordat het waterdoorlatend is, is de kans op vorstschade nihil. Je merkt bij gewone chape dat de eerste schadegevallen van bijvoorbeeld terrassen altijd aan de uiteinden en randen worden vastgesteld. Dat is gebruikelijk door waterophoping. Zeker met het Belgisch weer – dat eerst weken nat kan zijn, dan weer vriezen, dan weer droog … – stelt dit probleem zich heel regelmatig. Waterdoorlatende chape lost dit euvel netjes op omdat het de waterhuishouding van de ondergrond bevordert. Doordat het water makkelijk in de ondergrond kan dringen in plaats van te worden afgevoerd naar de riolering, wordt het waterpeil op niveau gehouden tijdens drogere periodes.

Zeker op plekken waar veel verkeer is, zoals auto’s en fietsen, is Joint’fill Drain een ideaal alternatief voor bijvoorbeeld grind.

Waterdoorlatende polymeervoeg

“We combineren dit meestal met een waterdoorlatende polymeervoeg, de Joint’fill Drain”, gaat Mathieu Hoste verder. “Zo kunnen bijvoorbeeld opritten met platines of flagstones opgevoegd worden met een verharde en waterdoorlatende polymeervoeg. Deze luchtuithardende voeg kan worden toegepast in combinatie met al dan niet waterpasserende of waterdoorlatende afwerkingen. De meeste waterpasserende klinkers zijn uiteraard ontworpen om gebruikt te worden met dergelijke voegen, anders heeft het weinig zin. Zeker op plekken waar veel verkeer is, zoals auto’s en fietsen, is dit een ideaal alternatief voor bijvoorbeeld grind. Dat is ook waterdoorlatend, maar ligt na een tijdje overal verspreid over de baan.”

Met Joint’fill Drain kunnen opritten met platines of flagstones opgevuld worden met een verharde voeg die waterdoorlatend is.

Beurs ‘Garden & Landscaping’

Op 20 september organiseerde Cantillana, samen met enkele marktleiders in tuininrichting, voor de allereerste keer het ‘Garden & Landscaping’-event. Tijdens deze beurs konden een aantal geselecteerde partners – met name Ebema, Stone, Vandersanden, Nidaplast, Feore, Gavra, Holcim, Solidor, RG Bouwmachines en Beel Tuinmachines – de nieuwste innovaties op het gebied van tuininrichting presenteren, zoals waterpasserende kleiklinkers, grindstabilisatiematten, waterdoorlatend beton en nog veel meer. Mathieu Hoste: “We organiseerden dit event om enkele producten in de kijker te zetten. Want doordat wij onze producten voornamelijk aan de man brengen via bouwhandels, bereiken we soms moeilijk de aannemers en dergelijke. We inviteerden dus heel wat tuinarchitecten, tuinaannemers en tegelzetters, maar ook steden en gemeenten. Bovendien was ook het OCW (Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw) aanwezig om wat meer duiding te geven omtrent waterdoorlatende bestrating. Het was de eerste keer dat we een dergelijk event organiseerden. We merkten dat het een ideale manier was om onze producten in de picture te zetten. Er werd zeer kwalitatieve informatie gedeeld en de aanwezige partners lieten al weten volgende keer ook van de partij te zullen zijn. Op meer konden we niet hopen!”    

Op 20 september organiseerde Cantillana, samen met enkele marktleiders in tuininrichting, voor de allereerste keer het ‘Garden & Landscaping’-event.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details