Platform voor de bouw
Thema's

Waterpret zonder gehoorschade in Aqualibi

auqualibi-7-kopieren

20 maart 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Koen Van Cauwelaert, sales manager van Asona voor België en Frankrijk, blikt tevreden terug op het voorbije jaar. Zowel in Vlaanderen als in Wallonië zijn weer enkele opvallende renovaties uitgevoerd met de twee topproducten van Asona, met name Sonaspray en Sonacoustic.

In Wallonië is de blikvanger het kinderzwembad van pretpark Aqualibi, in het Waals-Brabantse Waver. Mocht hij na de verkiezingen van 26 mei niet terugkeren naar de Wetstraat 16, dan raden we Charles Michel aan om er zeker eens langs te gaan met zijn jongste telgen.

“Het kinderbad bevindt zich in een grote ruimte met een plafond van 1.000 m²”, geeft Van Cauwelaert mee. “In het zwembad zijn heel wat fonteinen en speeltuigen geïnstalleerd.” Tot vorig jaar was een bezoek aan het kinderbad van Aqualibi helaas geen ontspannende bezigheid voor een reeds gestresseerde premier, en ook niet voor andere ouders. “De nagalmtijd bedroeg wel vijf seconden”, legt Van Cauwelaert uit. “Dat was om gek van te worden. Wij werden erbij gehaald om de nagalmtijd onder de seconde te krijgen. Dat is ons gelukt met onze basisvariant
Sonaspray ST. Die heeft de ruwste structuur en levert daardoor ook de beste akoestische absorptie op.”

Om de nagalmtijd te minimaliseren, is de Sonaspray in drie verschillende diktes aangebracht op de wanden en het plafond, dat deels op een hoogte van 4,5 meter en deels op een hoogte van 8 meter hangt.

Sonaspray kan in alle mogelijke kleuren geleverd worden. “Maar het was
wel een uitdaging voor de ontwerpers om niet alleen met diverse kleuren te werken, maar ook om een golfpatroon aan de brengen op de wanden. Daarvoor hebben ze naast blauw ook lichtgroen gebruikt. Alle werken hebben samen niet meer dan twee weken geduurd. De heropening van het bad vond plaats in januari 2019.”
   


Sonaspray

Sonaspray bestaat in vijf varianten en is standaard beschikbaar in acht kleuren. “Het verschil zit in de afwerking – van ruw gevlokt tot glad pleisteruitzicht. Het basismateriaal voor alle varianten is papier van grote, industriële rollen met een beschadiging. Mede daardoor kan de kostprijs van het eindproduct relatief bescheiden blijven in vergelijking met andere akoestische pleisters.

Asona

Het papier wordt versnipperd, vervlokt en behandeld met boorzuur. Die behandeling bezorgt het een brandweerstand van twee uur, maakt dat het ook na jaren zijn kleur behoudt en zorgt ervoor dat schimmels of bacteriën de vezeltjes niet kunnen aantasten.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details