Platform voor de bouw
Wayfinding of Wayshowing?

Wayfinding of Wayshowing?

Is dat dan niet hetzelfde? “Nee, toch niet”, verklaart Johan Lambrechts van Signburo, dat zich toespitst op wayfinding, architecturale bewegwijzering en visuele communicatie. “Het zijn twee fases in een proces. De eerste stap, meestal ook de belangrijkste, is de wayfinding-studie. Deze onderzoekt de meest aangewezen manier om mensen van A naar B te verwijzen. Wayshowing gaat over de wijze waarop we dit visualiseren.” In dit artikel zetten we enkele projecten op een rijtje die perfect illustreren wat de zaakvoerder van Signburo bedoelt.

De meeste organisaties die voor complexe bewegwijzeringsopdrachten een beroep doen op de kennis en ervaring van Signburo beschouwen wayfinding en wayshowing inderdaad als één geheel.  “We starten steeds met de wayfindingstudie”, zegt Johan Lambrechts. “Deze houdt rekening met de manier waarop mensen in een vreemde omgeving navigeren en hoe ze architectuur ervaren, op basis van de wensen, eisen en/of restricties van de klant, de aard van de organisatie, de structuur van het gebouw, de gebruikerstypes, enzovoort. Zodra we de best mogelijke circulatie bepaald hebben, is de logische volgende stap dat we ook de vormgeving en de wijze waarop we mensen verwijzen onder de loep nemen. Dat kan op velerlei manieren: met behulp van klassieke signalisatiebordjes, lijnen op de wand, kleurcoderingen, mobiele apps …”

Less is more

“Een goede bewegwijzering zorgt ervoor dat iedereen vlot zijn weg vindt, laat een professionele en betrouwbare indruk na, verlaagt de onderhoudskosten, verhoogt de productiviteit van werknemers, enzovoort”, weet Johan Lambrechts. “Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we voor elk project een oplossing op maat uitwerken. Daarbij zoeken we volgens het ‘less is more’-principe (lees: de juiste info op de juiste plaats) naar een ideaal evenwicht tussen wayshowing en branded communication. Soms eindigt onze opdracht met het opleveren van een complete handleiding met plan, maar vaak is het vertrouwen van de klant inmiddels zo groot dat ons gevraagd wordt om ook de praktische uitvoering te verzorgen. Signburo is een gekende naam in de zorg- en corporatesector, maar daarnaast voeren we ook signalisatieprojecten uit in scholen, residentiële complexen, openbare gebouwen, enzovoort. Voor alle referenties die hierna aan bod komen, hebben we de wayfindingstudie uitgevoerd, het grafisch concept ontworpen en de volledige implementatie verzorgd.”

Janssen Pharmaceutica

Janssen Pharmaceutica in Beerse.

 

Deze ‘farmareus’ rekent al jaren op de expertise en ervaring van Signburo, zowel voor de volledige campussignalisatie als voor diverse brandingprojecten.

Sint-Andriesziekenhuis

Sint-Andriesziekenhuis in Tielt.

 

Naar aanleiding van een grote uitbreiding en reorganisatie werd de bewegwijzering van het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt volledig herbekeken. Signburo implementeerde een aangepast concept met een speelse visuele look.

WZC Annuntiaten

WZC Annuntiaten in Heverlee.

 

Een nieuw woonzorgcentrum in Heverlee, dat vooral opvalt door zijn strakke, hedendaagse uitstraling. Het uitzicht van de bewegwijzering is gelinkt aan de bijzondere gevelelementen in Cortenstaal.

Reynaers Aluminium

Reynaers Aluminium in Duffel.

 

Het nieuwe hoofdkwartier van Reynaers Aluminium in Duffel is een architecturaal hoogstandje. Dit uit zich eveneens in de buitensignalisatie en allerhande grafische interieurtoepassingen.

Koningin Elisabethzaal

De Koningin Elisabethzaal in Antwerpen onderging een grondige renovatie en uitbreiding. Ook Signburo droeg zijn steentje bij via signalisatie op maat, conform de strikte eisen van de bouwheer en de architect.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details