Platform voor de bouw
Werkzaamheden bij uitgeverij en drukkerij Die Keure afgerond

Werkzaamheden bij uitgeverij en drukkerij Die Keure afgerond

Extra aandacht voor people en planet dankzij uitbreiding

De uitbreidingswerken bij Die Keure Printing and Publishing in de Kleine Pathoekeweg in Brugge zijn deze maand afgerond. Het toonaangevend bedrijf met Vlaamse roots heeft meer dan 70 jaar ervaring in uitgeven en drukken. Vorig jaar startten de drieledige uitbreidingswerken: een extra fiets- en motorstalling, de realisatie van een sas met luifel en het bouwen van een verbindingshal. Deze maand werden de werkzaamheden, die door Mathieu Gijbels werden uitgevoerd, afgerond.

Familiebedrijf
Die Keure werd opgericht in 1942 als administratieve bestuursdrukkerij. 75 jaar later behoort het familiebedrijf met 222 medewerkers en 32M€ omzet tot de wereldtop voor hoogkwalitatief drukwerk en is het een toonaangevende speler binnen het Belgische uitgeverslandschap. “We willen een gids zijn in de zoektocht naar kennis” vertelt Alexis Bogaert, CEO van die Keure. “Omdat drukken en uitgeven onze passie is, streven we er steeds naar om drukwerk te leveren dat klasse uitstraalt.”

Begin jaren ’90 werd de oorspronkelijke locatie in de Oude Gentweg te klein en verhuisde de drukkerij naar de huidige locatie in de Kleine Pathoekeweg. In 2006 zouden alle afdelingen hier hun vestiging vinden. Hier wist die Keure verder te groeien. Met de overname van een boekbinderij 5 jaar geleden, had die Keure vanaf dat moment het hele productieproces in eigen beheer. “Om de kwaliteit te waarborgen is het van belang de hele keten in handen te hebben” aldus Alexis Bogaert.

Uitbreiding
“Onze focus op kwaliteit en klanttevredenheid wordt doorgetrokken in onze hele organisatie. Onze externe klant willen we het best mogelijke resultaat bieden, een product met klasse, en deze klant ook gidsen doorheen zijn zoektocht. Maar we hebben ook oog voor onze interne klant. Al onze medewerkers dagen we elke dag opnieuw uit om onze doelstellingen van kwaliteit en klanttevredenheid te realiseren” vervolgt Alexis Bogaert. “De uitbreidingswerken die we nu hebben afgerond, zijn voor een deel dan ook gericht om een nog betere werkplek te bieden voor onze medewerkers. De splinternieuwe fiets- en motorstalling draagt daar hopelijk aan bij.”

De drukkerij en uitgeverij besteedt ook heel wat aandacht aan milieu en duurzaamheid om de ecologische impact van hun activiteiten zo laag mogelijk te houden en om steeds de meest milieuvriendelijke materialen te selecteren en de afvalstroom te verminderen.

Naast de nieuwe fietsenstalling werd tegelijk een luifel achteraan geïnstalleerd en een nieuwe hal gebouwd die de verbinding maakt tussen twee bestaande compartimenten. Met deze nieuwe verbindingshal wordt het aangenamer werken en zal ook de logistiek tussen beide opslagplaatsen vergemakkelijken. Tijdens de werken werd er in het bestaande gebouw 3 nieuwe raamopeningen gemaakt waardoor de medewerkers die vanuit deze kantoren werken nu ook daglicht hebben. “Een kleine ingreep dat het werkcomfort enorm vergroot” vertelt Alexis Bogaert.

De plannen van de uitbreiding zijn  van de hand van Lestaeghe Edwin architect uit Gent, de realisatie van de werken was in handen van Mathieu Gijbels. “Het was een productieve samenwerking met de mensen van Mathieu Gijbels” vertelt facility manager Rony Adam. “De visie en de waarden van beide bedrijven leunen dicht bij mekaar aan. De persoonlijke benadering en klantenbegeleiding die wij onze klanten wensen te bieden, vinden we ook terug bij Mathieu Gijbels. Onze bouwplannen waren bij projectleider Tom in goede handen.”

Over die Keure Printing and Publishing
De Keure Printing, gevestigd in Brugge, is één van de meest toonaangevende in Europa. Die Keure is gespecialiseerd in het drukken van high-end kunstboeken, tentoonstelling-, veiling- en productcatalogi, commercieel kwaliteitsdrukwerk en magazines over kunst, fotografie, mode, architectuur, muziek en lifestyle. De rode draad door alle producties is hun extreme focus op kwaliteit. Om deze te waarborgen houden zij de hele keten in eigen handen. Ze dragen persoonlijke benadering hoog in het vaandel en ze begeleiden hun klanten ook van a tot z. Ook in het educatieve uitgeefverhaal ligt de focus op inhoudelijke kwaliteit, waar de leerling als ultieme klant centraal staat. Na het leerplichtonderwijs wordt ook de (juridische) professional met kwaliteit gedreven content ondersteund.

Over nv Mathieu Gijbels
Nv Mathieu Gijbels is een ‘voordenkend’ aannemersbedrijf uit Oudsbergen (Opglabbeek) gespecialiseerd in bedrijfs- en kantoorbouw. Voor iedere bouwbehoefte heeft Mathieu Gijbels een oplossing. Van nieuwbouw, renovatie tot en met service en onderhoud. In 2018 realiseerde het bedrijf met zo’n 310 medewerkers een omzet van 85 miljoen euro. Het hoofdkantoor van Mathieu Gijbels is gevestigd in Oudsbergen (Opglabbeek). Sinds 2016 heeft het bedrijf een bureau in Gent voor Oost- en West-Vlaanderen en een verkoopkantoor in Nijvel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details