Platform voor de bouw
Westkapelle, Belfius Basecamp | Houten balkenconstructie siert Belfius Basecamp

Westkapelle, Belfius Basecamp | Houten balkenconstructie siert Belfius Basecamp

Het nieuwe trainingscentrum van Club Brugge is niet alleen op-en-top functioneel, maar ook een lust voor het oog. Dit laatste is onder meer te danken aan Woodstoxx, dat verantwoordelijk was voor de gevelafwerking, met de opvallende houten balkenconstructie als voornaamste exponent. Het bedrijf uit Menen staat zelf in voor de productie en plaatsing van houten vloer-, wand- en gevelbekleding en werkt jaarlijks ruim 1.500 projecten af.

De grootste uitdaging in dit project? Het leveren van topkwaliteit in een minimum aan tijd. In een tijdspanne van drie weken moest 4.000 lopende meter hout verwerkt en geplaatst worden, en dat in een specifiek patroon. Om deze uitdagingen tot een goed eind te brengen, rekent Woodstoxx op een sterke structuur en expertise. De onderneming gelooft in ‘bedrijven binnen de firma’. Zo verlopen binnen- en buitenwerken naast elkaar – elk met hun verantwoordelijke projectleiders, backoffice en stielmannen. Deze focus resulteert in een ruime expertise binnen elk domein. Vandaag kan Woodstoxx een beroep doen op zestig enthousiaste medewerkers.

Ambacht als passie

“Onze ambacht is onze passie. We willen de warmte van hout bij de mensen brengen”, zegt Karen Decorte van Woodstoxx. “Hout is een kwalitatief product met een hoge belevingswaarde. Voor de nieuwe uitvalsbasis van Club Brugge kozen we voor thermisch grenen.” De thermische behandeling resulteert in een hogere duurzaamheidsklasse, waardoor het hout stabieler wordt en veel langer meegaat. Ook het ecologische plaatje van deze variant op exotisch hardhout klopt volledig.

Woodstoxx zet bovendien sterk in op innovatie om een breed scala aan mogelijkheden te kunnen aanbieden. “We kiezen vaak voor houtsoorten uit duurzaam beheerde bossen in Europa”, licht
Decorte toe. “Een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout. Zo dragen we als hout-
verwerkend bedrijf ons steentje bij aan de instandhouding van de natuur.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details