Platform voor de bouw
Nieuws

Wienerberger pakt uit met vier nieuwe kleuren in Archipolis-gevelsteencollectie

Archipolis-TilisBeige-BeigeTilis

4 maart 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Wienerberger, fabrikant van keramische bouwmaterialen, breidt de Archipolis gevelsteencollectie uit met nieuwe tinten die warme huiselijkheid en een gevoel van rust uitstralen, belangrijker dan ooit in deze woelige tijden. Ook zoekt deze collectie dankzij de afgewogen balans tussen kleur, textuur en formaat de grenzen van de architectuur op: een droom voor ontwerpers. Bijkomende troeven van de nieuwkomers zijn het Eco-brick formaat dat door zijn dunne profiel tot 3,5 centimeter meer ruimte voor gevelisolatie vrij maakt, en de technische kwaliteitskenmerken die alle gevelstenen van Wienerberger bezitten.

Een tijdloze uitstraling met rustgevende kleurtinten in woelige tijden

De afwerking met engobe verleent alle Archipolis gevelstenen een aantrekkelijke tactiele structuur. Het rijke kleurenaanbod met varianten van geel, rood, bruin en grijs maakt de kracht van deze Wienerberger collectie compleet.

Vier nieuwe tinten bieden nu de vrijheid om een tijdloze uitstraling te combineren met een gevoel van veiligheid, welzijn en rust. Met het huidige wereldbeeld zal die behoefte voor veiligheid en rust blijven bestaan. De architectuur kan hierop inspelen door een gezellige sfeer en een knus gevoel op te roepen mede door kleuren te gebruiken die afwijken van koel neutraal grijs en de traditionele ecru tinten.  Het antwoord van Wienerberger zijn de subtiele warme kleurstellingen Byblos Grijs, Argos Grijs, Tilis Beige en Tornis Beige binnen het Archipolis-gamma.

Met de nieuwe tinten speelt Wienerberger in op de behoefte om een woning te creëren die inspireert, waarin de bewoners kunnen reflecteren, de batterijen opladen en tegelijkertijd een natuurlijke touch heeft. De kleuren hebben dankzij hun visuele nuances een complementair karakter. Zo vormen ze de mogelijkheid om in interactie te gaan met andere materialen en kunnen ze perfect matchen met de omgeving, ongeacht of deze nu een bebouwde of natuurlijke uitstraling heeft.

Het multifunctionele Eco-Brick formaat

Bovendien benadrukt het smalle Eco-Brick formaat (385 x 70 x 40 mm) van de 4 nieuwkomers de horizontaliteit van de architectuur en creëert deze gevelsteen haarscherpe lijnen waardoor het ontwerp visueel vergroot wordt.

Het lange formaat van de Archipolis-gevelsteen is tot 3,5 centimeter minder breed dan een traditionele gevelsteen, en neemt dus minder ruimte in. Hierdoor kan men dikker isoleren, of komt er meer woonruimte vrij.

Nieuwe kleuren, maar bewezen kwaliteiten en mogelijkheden

De nieuwe Archipolis kleuren zijn niet alleen esthetisch doordacht. De uitbreiding van het gamma kan ook rekenen op de gekende technische kwaliteitstroeven van Wienerberger. Zo genieten de gevelstenen van het BENOR-kwaliteitskeurmerk en is ook het Archipolis-gamma uiterst duurzaam.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details