Platform voor de bouw
Nieuws

Witteveen+Bos wint de ORI Climate Proof Award

ORI-BCA2020-alt2

Tekst | ORI

Beeld | ORI

16 september 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Een van de awards die werd uitgereikt was de ORI Climate Proof Award, een prestigieuze prijs voor het meest klimaatbestendige en duurzame project. Winnaar van de avond was Witteveen+Bos, dat met het project ‘Waterplan Antwerpen’ de allereerste ORI-award in de wacht sleepte. De nummers twee en drie waren respectievelijk Antea Group Belgium en ABETEC Architecten & Ingenieurs.

Het Waterplan, een integrale samenwerking tussen Witteveen+Bos, Common Ground en De URBANISTEN, geeft een stadsbrede visie op water en suggereert praktijkgerichte oplossingen om water opnieuw een plek te geven in de stad en het waterbewustzijn in Antwerpen te verhogen.

Tweede plaats: Antea Group Belgium met het project ‘Kerkebeek’

De Kerkebeek in Brugge is momenteel grotendeels ingebuisd. In het kader van het Europese ‘Nature Smart Cities’-project wil Stad Brugge de mogelijk-heden onderzoeken om de beek opnieuw zo veel mogelijk open te leggen en het Kerkebeekpad heraan te leggen als trage, doorgaande fiets- en wandelverbinding. De stad gunde deze opdracht aan het ontwerpteam Antea Group en Maat-Ontwerpers. Waar klassieke projecten rond het openleggen van waterlopen vooral inzetten op grijze infrastructuur, ging het team gestructureerd en doortastend op zoek naar groene meerwaarde: het ‘Kerkebeekpark’ als een ecologische corridor tussen vestengordel en groene gordel. Van grey naar green infrastructure!

Derde plaats: ABETEC Architecten & Ingenieurs met het project ‘ALDI-distributiecentrum’

Het ALDI-distributiecentrum met kantoor in Turnhout heeft een totale bruto-oppervlakte van 48.510 m². Het distributiecentrum, inclusief koelcel, is bestemd voor de opslag en orderpicking van verpakte voedingswaren en huishoudproducten. Het behaalde het BREEAM Outstanding-duurzaamheidscertificaat met een score van maar liefst 92,3 % – de vierde beste score wereldwijd! 

Dankwoord

De voorzitter van ORI, Jan Parys, en de managing director, Christophe Hautier, feliciteren Witteveen+Bos voor de mooie overwinning! Daarnaast willen ze alle kandidaten bedanken voor hun deelname aan de Belgian Construction Awards en de ORI Climate Proof Award. De ingediende projecten tonen aan dat de bouwsector in het algemeen en de sector van advies- en ingenieursbureaus in het bijzonder hoog scoren op het vlak van klimaatbestendig en duurzaam bouwen. Ze bedanken ook de organisatoren om het event in goede banen te leiden.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details