Platform voor de bouw
Woontrends: wat is populair tegenwoordig?

Woontrends: wat is populair tegenwoordig?

Heb je een eigen huis of ben je van plan om binnenkort een eigen huis te realiseren? Er zijn een aantal trends en belangrijke zaken waar je inspiratie uit kunt halen. Meer weten over de trends? Lees dan verder!

Duurzaamheid

Duurzaamheid is en blijft een belangrijke trend in wonen. Mensen zijn druk bezig met milieubewuste keuzes als het gebruik van hergebruikte materialen als een spaanplaat of gerecycled metaal. Ook worden er veel energiezuinige apparaten gebruikt en wordt er tijdens het bouwen of verbouwen rekening gehouden met het milieu. Kijk op de website van Intriplex voor meer duurzame bouwmaterialen.

Minimalisme en natuurlijke materialen

Een minimalistisch design met eenvoudige lijnen, neutrale kleuren en weinig rommel is en blijft erg aantrekkelijk voor mensen die rust en eenvoud in hun leefruimte willen. Kies voor neutrale meubels in een rustige kleur en hetzelfde geldt voor het behang of de verf. Wat goed samengaat met minimalisme zijn natuurlijke materialen. Tegenwoordig worden er veel natuurlijke materialen als hout, steen, riet en linnen gebruikt. Deze materialen zorgen voor een bepaalde sfeer die rust uitstraalt. De combinatie van minimalisme en natuurlijke materialen is een combinatie die je veel ziet. Hierbij is biophilic design een populaire trend. Deze trend omarmt de relatie tussen de mens en de natuur door natuurlijke elementen als planten en natuurlijk lichtinval in het interieur te verwerken. 

Technologie

Het interieur staat ook steeds meer in het teken van techniek. Verlichting, verwarming, beveiliging en entertainment worden allemaal geregeld via de telefoon of andere technologie. Dit hoort er tegenwoordig helemaal bij en er wordt ook veel gebruik van gemaakt. Het is vooral handig dat je veel op afstand kunt regelen en je dingen vooraf kunt doen. Ook kun je als je weg bent de camerabeelden bekijken en de kachel aanzetten.

Kleuren

Zachte kleuren als terra cotta, leem en verschillende tinten groen en blauw zijn in opkomst. Deze tinten creëren een rustige sfeer en geven ontspanning. Dit past weer goed bij de natuurlijke materialen en het minimalisme wat populaire trends zijn.

Hybride wonen en werken met flexibele ruimtes

Mensen willen hun leefruimte aanpassen aan hun behoeften. Flexibele meubels en indelingen die gemakkelijk kunnen worden aangepast zijn erg populair. Als stijlelementen wordt er veel retro en vintage gebruikt. Elementen uit de jaren ’60, ’70 en ’80 zijn weer helemaal in de mode. Ze geven een speelse toets aan het interieur. Flexibele ruimtes zijn vooral nodig bij een nieuwe trend: thuiswerken. Thuiswerken is erg populair tegenwoordig. Mensen zoeken daarom een manier om hun werk- en leefruimtes te combineren en te optimaliseren. Zo werken ze in een ruimte waar ze zich goed kunnen concentreren, waar ze comfortabel kunnen zitten en waar ze zich ook fijn voelen.

Kunst en een persoonlijke touch

Kunst speelt een centrale rol in het decoreren van woningen. Het tonen van persoonlijke kunstwerken en het ondersteunen van lokale kunstenaars is een groeiende trend. Kunst hoeft niet heel erg op te vallen. Het kan ook gewoon een simpel stuk kunst zijn wat wel erg mooi staat.

De bovenstaande factoren zijn trends die op het moment aan de gang zijn. Belangrijk is om altijd je eigen gevoel te volgen en de dingen te doen waarbij jij je fijn voelt en die jij mooi vindt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details