De combinatie van platte en zadeldaken garandeert een goede architectonische aansluiting met het bestaande kloostergebouw en voorkomt dat technische installaties het dak ontsieren.

01:38
13-03-2019

Woonzorgcentrum Bosbeekhof | Sint-Katelijne-Waver

Senioren verhuizen met respect voor erfgoed naar 21ste eeuw

Begin 2019 nemen alle bewoners van woonzorgcentrum Sint-Elisabeth van Zorgbedrijf Rivierenland hun intrek in een gloednieuw gebouw in Sint-Katelijne-Waver. Het woonzorgcentrum krijgt bij die gelegenheid ook een nieuwe naam: Bosbeekhof.

De gebruikte bouwmaterialen zijn op een gevarieerde en tegelijk harmonieuze manier met elkaar gecombineerd: rood genuanceerde baksteen, latwerk met houtuitstraling, architectonisch beton en vezelcementbeplating.

 

“De nieuwbouw is de eerste van drie fases in een totaalproject”, verduidelijkt Sander Theunis, projectingenieur bij hoofdaannemer Antwerpse Bouwwerken. “Na de verhuis van de bewoners beginnen we aan de volgende fase, met

Tekst: Koen Mortelmans
Beeld: Antwerpse Bouwwerken (foto's), CONIX RDBM Architects (renderings)
Participanten aan het woord

Jenné & Zoon – Binnendeuren

Jenné & Zoon (Willebroek) leverde en monteerde in het nieuwe woonzorgcentrum maar liefst 360 binnendeuren. “Het gaat vooral om brandwerende deuren, waarvoor we een gecertificeerde plaatser zijn”, zegt zaakvoerder Rudi Jenné, die een team van zeven mensen leidt, waaronder ook zijn zoon Jordi. “De brandwerende deuren zijn uitgerust met vrijloop- of elektromagnetische deurpompen, die ervoor zorgen dat ze bij brand automatisch sluiten.”

Het bedrijf voert alle mogelijke houtwerken uit, tot en met de renovatie van erfgoedschrijnwerk. “We maken dan bijvoorbeeld nieuwe ramen naar de historische voorbeelden”, aldus Jenné. “Werken zoals deze in het woonzorgcentrum voeren we vooral uit in onderaanneming van de hoofdaannemers.” Recent hadden Jenné en zijn medewerkers hierdoor veel werk in nieuwe schoolgebouwen. “Zoals de Balletschool en het Pulhof in Antwerpen, De Vlindertuin in Mechelen en De Waterlelie in Anderlecht. Maar we werkten bijvoorbeeld ook mee aan sporthal De Rode Loop in Merksem. Recent zijn we ook begonnen met het plaatsen van 3.000 m² houten terrassen aan blok 13 op Nieuw Zuid in Antwerpen.”

Bouwen aan Vlaanderen partners

img_9821-kopieren