Platform voor de bouw
Xior strijkt neer op toplocatie in Namen

Xior strijkt neer op toplocatie in Namen

Xior Student Housing betreedt nu ook Wallonië met eerste project in Namen met minimaal 206 units

Xior Student Housing NV, de BE-REIT gespecialiseerd in studentenhuisvesting in België, Nederland, Spanje en Portugal heeft een akkoord gesloten omtrent de ontwikkeling van een nieuw studentencomplex van in totaal minimaal 206 units (nog te optimaliseren in het lopende vergunningstraject) gelegen te Namen, vlakbij de Université de Namur en het station. Deze transactie zal, na de voorgenomen ontwikkeling, een totale investeringswaarde hebben van minimaal ca. 20 miljoen euro.

Xior heeft een akkoord gesloten omtrent de ontwikkeling van een nieuw te bouwen studentencomplex gelegen in het centrum van Namen, vlakbij diverse onderwijsinstellingen (Université de Namur, Hénallux) en vlakbij het station.

De ontwikkeling zal gebeuren door een JV Baltissimmo NV – Promiris NV, een samenwerking tussen Baltissimmo NV en Promiris NV, een ontwikkelaar waarmee Xior ook eerder al succesvol de handen in elkaar sloeg (voor het project te Etterbeek, Oudergemlaan én voor haar intrede in Portugal). Xior zal de aandelen van de betrokken vastgoedvennootschap overnemen na voorlopige oplevering van het afgewerkte project, hetgeen volgens de huidige planning omstreeks Q2 2022 wordt verwacht (en ten vroegste maximaal één jaar vroeger). Xior zet hiermee een eerste stap in Wallonië én voegt een nieuwe studentenstad toe aan haar portefeuille. Namen wordt in het bijzonder gekenmerkt door een sterk verouderd en verspreid aanbod aan studentenhuisvesting, waardoor de vraag naar nieuwe, goedgelegen en kwalitatieve studentenkamers zeer groot is. De Pôle Académique Namurois telt ongeveer 19.000 studenten en 3.700 academici en personeelsleden in de hoofdstad van het Waals Gewest.

Xior Student Housing

De totale investeringswaarde (bij verwerving van 100% van de aandelen, na oplevering) zal minimaal ca. EUR 20 miljoen bedragen (bij verwerving van 100% eigendom van de vastgoedvennootschap, hetgeen in één keer bij oplevering zal gebeuren) en het project heeft een verwacht gemiddeld aanvangsrendement van ca. 5.9%. De ontwikkeling wordt turnkey geleverd en omvat een studentencomplex met minimaal 176 zelfstandige studio’s en 30 ongemeubelde kamers met gemeenschappelijke ruimtes op basis van een ontwerp van architectenbureau Montois. In het complex zullen verder één retail voorziening (snackbar), 113 fietsstallingen en twee parkeerplaatsen worden ondergebracht. Deze invulling van het project kan mogelijks nog verder worden geoptimaliseerd, in het kader van het lopende vergunningstraject, in welk geval ook de verwachte investeringswaarde zal worden aangepast.

De ingebruikname van dit studentenpand is op dit ogenblik voorzien voor het academiejaar dat aanvangt in september 2022. Promiris zal ondersteuning bieden bij de opstart van de verhuurinspanningen gedurende het eerste academiejaar.

Christian Teunissen, CEO van Xior: “We zijn verheugd onze eerste stap te kunnen zetten in het Franstalig landsgedeelte, in een échte Waalse studentenstad met een kleine 20.000 studenten, waar een grote vraag naar kwalitatieve en moderne studentenhuisvesting bestaat.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details