Platform voor de bouw
Zekerheid inbouwen

Zekerheid inbouwen

Bouwen voor ondernemers is een vak apart. Vaak zijn het grote en complexe constructies, waar timing en budget een cruciale rol spelen. Als bouwbedrijf dat altijd in de B2B-markt actief is geweest, weet Bolckmans als geen ander hoe ze in dergelijke projecten een toegevoegde waarde kan zijn. Hiermee rust de firma echter niet op haar lauweren. Integendeel: ze blijft creatief in het uitdenken van nieuwe concepten waarmee ze de concurrentie een stapje voor blijft.

BOLCKMANS INDUSTRIEBOUW NV

Ook de Immo Euro in Sint-Niklaas is een realisatie van Bolckmans. (Beeld: Veronick Sneyders Fotografie)

 

Sinds haar ontstaan midden jaren zeventig is Bolckmans uitgegroeid tot een klinkende naam in de bouwwereld. Ze is onderdeel van de ASVB-groep (Aan de Stegge Verenigde Bouwbedrijven), een prominente groep met bouw(gerelateerde) ondernemingen in België, Nederland en Duitsland,  waaronder ook zusteronderneming BCM (productie en plaatsen van staalconstructie). Vandaag telt Bolckmans 160 eigen medewerkers die vorig jaar voor een kleine vijftig miljoen euro aan bedrijfspanden realiseerden.

Grenzen verleggen
Het is echter niet zozeer met haar omvang dat Bolckmans indruk maakt, maar wel met de manier waarop ze het hedendaags bouwen benadert. “Het onderscheid tussen een leider en een volger is innovatie”, aldus commercieel directeur Boni Voorhelst. “Ons management heeft dat goed begrepen en schrikt er niet voor terug om grenzen te verleggen. Het voltallige team wordt constant gestimuleerd om te zoeken naar mogelijkheden om nog slimmer, beter, kwaliteitsvoller en veiliger te bouwen. En de klant verder te ontzorgen.”

BOLCKMANS INDUSTRIEBOUW NV

Een mooi project waarmee Bolckmans nu bezig is: Garage Van Hoecke in Sint-Niklaas. (Beeld: Jeroen Gijselinnckx Photography)

 

Bolckmans realiseert vaak sleutel-op-de-deur en ‘design & build’-projecten. “Hierbij proberen we een maximaal aantal taken door eigen vakmensen te laten uitvoeren: de beste manier om grip te houden op tijd, budget en kwaliteit. Om dit maximaal te borgen, telt ons team – naast calculatoren en uitvoeringsteams – ook architecten, 3D modelleurs en stabiliteitsingenieurs. Profielen die vandaag nog niet vaak aan een aannemer worden gelinkt.” Naast totaalprojecten brengt Bolckmans met veel plezier ook deelopdrachten tot een goed einde. En na de oplevering blijft het bedrijf partner voor de bedrijfsgebouwen, met een ervaren serviceteam, binnen de gestelde termijn en budget.

Garanties die anderen niet durven geven
Het continue zoeken naar meer efficiëntie zorgde er eveneens voor dat termen als BREEAM, zero CO2, eco-efficiëntie, life-cycle costing,… intussen tot het standaard vocabularium van de ingenieurs en interne architecten behoren. Verder is Bolckmans een zeer sterke aanhanger van het werken in bouwteam, waarbij alle partijen van meet af aan samen aan een project werken. “We zetten dan ook maximaal in op het gebruik van prefab-materialen”, legt Boni Voorhelst uit.

“In de loop der jaren zijn we steeds vaker onze gading in deze manier van werken gaan zoeken, en dit zowel voor beton, staal als hout. De voordelen zijn legio: minder invloed van weersomstandigheden, geen improvisatie op de werf meer, een sneller bouwproces, geen financiële verrassingen,…. Vooraleer we op de werf starten, wordt alles in detail uitgewerkt volgens het BIM-principe. Hierdoor bouwen we vandaag quasi foutloos. Resultaat is dat wij garanties durven geven inzake uitvoeringstermijn, budgettering en kwaliteit waarvoor veel andere aannemers passen. Bouwen met Bockmans is dus zekerheid inbouwen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details