Platform voor de bouw
Zelfdragende en isolerende dakelementen garanderen uitmuntende akoestiek

Zelfdragende en isolerende dakelementen garanderen uitmuntende akoestiek

Je hoeft niet naar een festival te gaan of in een lawaaierige fabriek te werken om blootgesteld te worden aan geluid. Ook op kantoor, op restaurant of op school worden we constant geconfronteerd met achtergrondgeluid. Geroezemoes. We gaan dan ook steeds vaker op zoek naar stilte. De roep naar een interieur met een aangenaam akoestisch comfort klinkt alsmaar luider. Gelukkig kunnen ECOON-dakelementen soelaas bieden.

Akoestiek is een apart gegeven. Goede akoestiek merk je namelijk niet op. Het is pas als er problemen zijn dat het een gespreksonderwerp wordt. Het kan een ruimte maken of kraken. Als je met hoofdpijn buitenkomt uit een restaurant, kan dat ervoor zorgen dat je de volgende keer liever ergens anders gaat eten.

Duur, moeilijk en lelijk

Akoestiek staat helaas nog al te vaak op het lijstje ‘nice to have’. Want een gebouw moet tegenwoordig eerst en vooral goed geïsoleerd, brandveilig, functioneel, luchtdicht en liefst van al ook mooi zijn. Akoestiek lijkt dan een onnodige extra uitgave. Conclusie: akoestiek is duur. Bovendien bestaan
er heel weinig normen voor. Dat betekent dat een architect of bouwheer geen richtlijn heeft om mee aan de slag te gaan bij het ontwerp van een gebouw, al wordt hij dus wel geacht om een aangename akoestiek te voorzien.
Conclusie: akoestiek is moeilijk.

Het gevolg is dat de akoestiek vaak niet in rekening gebracht wordt bij het oorspronkelijke ontwerp van een ruimte, waardoor er in latere instantie nog een oplossing moet worden uitgewerkt met allerlei ‘extra’ materialen, wat het allemaal nog moeilijker maakt en de esthetiek van het gebouw meestal ook niet ten goede komt. Conclusie: akoestiek is lelijk.

Betaalbaar, mooi en makkelijk

Akoestiek kan lelijk, moeilijk en duur zijn, tenminste als je er pas achteraf aan denkt. Je kan de akoestiek van ruimtes namelijk perfect incalculeren in het ontwerp van je gebouw. Meer zelfs: je kan de akoestische vereisten mee integreren in het dak, en dan zorgt het grote dakoppervlak voor een perfecte geluidsabsorptie. Zo ontwikkelde UNILIN Insulation het akoestische gamma van ECOON. Dankzij de gaatjesstructuur in de afwerkingszijde en de achterliggende zachte rotswol wordt het geluid in de ruimte onmiddellijk geabsorbeerd. Hierdoor behaalt UNILIN Insulation alfawaarden tot 0,85.

All-in-one

De ECOON-dakelementen zijn zelfdragend en isolerend. Ze bestaan uit een keperstructuur met PIR-isolatie, een dampscherm en een direct afgewerkte zichtzijde. De dakelementen zijn speciaal gemaakt voor hellende daken met een onderconstructie van nok, gordingen en muurplaat. De all-in-oneaard
van deze producten bespaart aannemers heel wat werk en tijd op de werf. Het volstaat immers om de ECOON-dakelementen te hijsen en op de onderconstructie te plaatsen.

Enkele dakelementen zijn de laatste jaren zo ontwikkeld dat ze aan de hoogste brand- en akoestische eisen voldoen om elk project naar een hoger niveau te tillen. Het geïntegreerd karakter, de innovatie op het vlak van plaatmateriaal en het aanbod aan esthetische zichtzijdes zorgen ervoor dat UNILIN Insulation akoestiek in één handomdraai betaalbaar, mooi en makkelijk maakt.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details