Platform voor de bouw
Zelfstandig wonen, vandaag en binnen twintig jaar
Een foto met geschiedenis. Op de achtergrond staat de Ieperse Sint-Niklaaskerk, in 1924 gebouwd door Verstraete.team.

Zelfstandig wonen, vandaag en binnen twintig jaar

Het appartementsgebouw Pietershof in Ieper, dat wordt uitgerust met het HelloHelp-systeem, is daar een sprekend voorbeeld van.

Verstraete viert dit jaar zijn tweehonderdste verjaardag. Het bouw- en houtbedrijf kan met recht en reden zeggen dat het een gevestigde waarde is in de sector. Intussen staat de vijfde generatie aan het roer en vullen de vier bedrijfspijlers – bouw, hout, immo en zorg – elkaar naadloos aan. Verstraete trekt vandaag niet enkel een van de grootste woonzorgcentra van ons land op (Mintus te Brugge). Het is ook reikhalzend uitkijken naar het Pietershof in Ieper, een eigen ontwikkeling van Verstraete.immo die goed is voor zeventig appartementen. De bouwput is klaar en de ruwbouwwerken zijn gestart. De oplevering is voorzien voor het najaar van 2022. 

De lichte gevelsteen en de terrassen vallen op in het Ieperse straatbeeld.

Leefterrassen met fraai uitzicht

“Het gaat om terrasappartementen met grote oppervlaktes op een centrumlocatie in het oudste deel van Ieper”, vertelt CEO Francis Verstraete. “Het complex aan de Burggraafstraat zal uit 52 appartementen bestaan en aan de Wenninckstraat komen nog eens 18 units. Beide gebouwen zijn volledig onderkelderd met garages en bovengronds verbonden via een groene binnentuin.” 

Het ontwerp is van het Roeselaarse 3Architecten en past mooi in het Ieperse stadscentrum. “Ieper wordt gekenmerkt door een ‘heropbouwarchitectuur’. Het is een warme en bruisende stad, maar wel een met veel gesloten woongevels zonder terrassen”, vertelt de bestuurder. “Het Pietershof staat op de voormalige ziekenhuissite. We hielden hetzelfde bouwvolume aan, maar integreerden langs weerskanten echte leefterrassen met mooie uitzichten op de groene stadswallen en de torens van de Lakenhalle.”

Het Pietershof heeft een ideale ligging: met zicht op het groen en in het centrum van het bruisende Ieper.

Innovatieve vooruitdenkers

Pietershof, en bij uitbreiding alle projecten van Verstraete, zijn toegankelijk voor iedereen: jonge en oudere mensen, personen met of zonder zorgnoden … “Naast het bouwen en verkopen van vastgoed baten we zelf de assistentieflats van Het Binnenhof te Roeselare uit. Mijn echtgenote An is hier erg nauw bij betrokken. HelloHelp is geboren uit de ervaringen en gesprekken die we samen deelden bij de uitbating en bij het aandachtig luisteren naar onze klanten”, zegt Francis Verstraete. “De flats in Pietershof zijn opgevat als traditionele appartementen, waar mensen van alle leeftijden levenslang wonen dankzij HelloHelp. We merken dat de interesse in hulpverlening er is, maar dat mensen vooral zelf willen bepalen wanneer ze er nood aan hebben. Bovendien willen ze dit als een gratis dienst ervaren. Dat is exact wat ons partnerschap met Z-Plus, Televic en Smartwatcher aanbiedt.”

Pietershof is uitgerust met HelloHelp, een functioneel noodoproepsysteem.

HelloHelp is een noodoproepsysteem dat steunt op het uitgebreide netwerk van Z-Plus, met onder meer Familiehulp, Mederi en I-mens. Zo is professionele hulp steeds vlakbij en dus snel ter plaatse. Dankzij de technologie van Televic is het een betrouwbaar systeem en werkt het zeer iniïtief zoals je videofoon. Bovendien kan je overal in Europa een beroep doen op deze service dankzij SmartWatcher, een uurwerk van Zwitserse kwaliteit dat je aan je pols draagt als horloge, maar waarmee je in geval van nood ook een zorgoproep kan uitsturen. 

Pietershof ligt vlak aan de Sint-Pieterskerk en dicht bij de Rijselpoort.

“Het leven bestaat uit momenten en er zijn van die momenten waarop je hulp nodig hebt om te over-leven. HelloHelp wil geen overbodige diensten aanbieden waar niemand om vraagt. Wel de juiste hulp op het gepaste moment en zonder kost voor deze tussenkomst”, vertelt Francis Verstraete. “Daarom is het een dienst die we vijf jaar lang gratis aanbieden bij de aankoop van een appartement. Die vijf jaar kan je opnemen over een periode van twintig jaar, volgens je zorgnood. Ben je 35 jaar, word je geopereerd en heb je assistentie nodig? Dan kan je dit enkele weken of maanden laten activeren en nadien weer stopzetten. Ben je 65 jaar en wil je HelloHelp pas binnen tien jaar laten ingaan? Geen probleem. Goed luisteren om na te gaan waar en wanneer we onze klanten toegevoegde waarde kunnen bieden en dit op goede locaties mogelijk maken: daar staat Verstraete voor bekend.”  


TECHNISCHE FICHE

Bouwheer Verstraete.immo (Roeselare)

Architect 3Architecten (Roeselare)

Hoofdaannemer(s) Verstraete.team (Roeselare)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details