Platform voor de bouw
Zes nieuwe kleuren voor Amfora gevelsteencollectie

Zes nieuwe kleuren voor Amfora gevelsteencollectie

De gloednieuwe Amfora collectie van Wienerberger krijgt met zes nieuwe kleuren een gevoelige uitbreiding. De nieuwkomers, waarvan drie in Eco-brick formaat en drie in Waalformaat, combineren een licht ruwe textuur met levendige kleurschakeringen.

Als bakermat voor onze beschaving heeft de Griekse oudheid al heel wat inspiratie voor nieuwe ontwikkelingen opgeleverd. Wienerberger liet zich zo door het productieprocédé van Griekse kleikruiken inspireren voor het recent gelanceerde Amfora gamma. Typerend voor deze kruiken om vloeistoffen te bewaren is dat de Grieken ze eerst kleurden en vervolgens in de oven bakten. Met een nieuwe variant in zijn Wasserstrich-uitvoering knipoogt Wienerberger naar de vloeistoffen in die Griekse kruiken van weleer. De aangepaste oppervlaktebehandeling geeft de gevelstenen een allesbehalve alledaagse look.

Drie nieuwe Eco-brick tinten

De eerste reacties op de nieuwe gevelsteen waren zo uitgesproken positief dat de kleurenkaart van de Amfora collectie dit voorjaar een aanvulling krijgt met zes nieuwe kleuren. De al beschikbare Duno Beige en Puro Wit – beiden beschikbaar in het Eco-brick formaat – verwelkomen drie nieuwe grijstinten. Ieder grijstint krijgt daarbij een andere kleurschakering. Voor de Misto Grijs is dat een witte kleurtoon, Rino Grijs krijgt een zwarte accenttoets en Silvo Grijs heeft een grijsbeige verschijning. De drie nieuwe grijstinten zijn eveneens beschikbaar in de Eco-brick uitvoering.

Intense kleuren

Wienerberger bedient ook de liefhebbers van intense kleuren op hun wenken. De Amfora collectie adopteert drie kleuren uit de voormalige Latero collectie. Castana brengt een donkerbruine in de massa gekleurde steen met zwartgrijze nuances en witte accenten. Zafferano zit met zijn gele kleur in het andere uiterste van het kleurenspectrum. Het geel krijgt een bijzonder levendige uitstraling dankzij accenten in beige, roze en wit. Wie echt een warme gloed zoekt, raakt ongetwijfeld gecharmeerd door Rubino: een sprekend rode, in de massa gekleurde gevelsteen met zwartbeige nuance en bruine accenten door reductie.

Ook voor deze drie intense kleuren zorgt de Wasserstrich oppervlaktebehandeling voor een licht ruwe textuur. Deze intense kleurvarianten zijn beschikbaar in het Waalformaat.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details