Platform voor de bouw
Nieuws

Zijn de Oost-Vlaamse aannemers nog fier op hun ambacht?

visual
v.l.n.r. Jon De Ryck (L&M Works), Karel Supply (Vandemeulebroeke), Basil De Braekeleir (Debra Bouw & Afwerking), Dominique De Braekeleir (Debra Bouw & Afwerking), Carine Drumont (Algemene Bouw Maes), Bart De Vriendt

24 augustus 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Ook in Oost-Vlaanderen blijft de bouwsector een sterkhouder van onze economie. Daar valt tegenwoordig trouwens moeilijk naast te kijken. Overal in ons straatbeeld zie je zowel private renovatie- en nieuwbouwprojecten als publieke ontwikkelings-, sanering- en recyclageprojecten opduiken die inzetten op een duurzame en aangename woonomgeving.

Maar in welke mate komt er nog passie en fierheid kijken bij het realiseren van een bouwproject door de algemene aannemer? Is het vuur  in de harten van onze bouwers in de loop der tijd wat minder hard gaan branden? Door de toenemende complexiteit van het bouwproject, lijvige administratie, moordende deadlines en steeds krappere winstmarges (cfr. de torenhoge huidige materiaalprijzen) zou het zomaar kunnen. De bouwsector slaakt in deze uitdagende tijden een diepe zucht, dat is zeker. Maar door de knieën gaan, dat wordt stellig geweigerd.

De Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen en de Vereniging Algemene Aannemers (VAA) lanceerden eerder dit jaar de wedstrijd Fier Bouwen. Algemene aannemers uit Oost-Vlaanderen konden een gerealiseerd bouwproject inzenden waar zijzelf én de bouwheer fier op zijn. Er werden 5 genomineerden uitgekozen waarop iedereen vervolgens kon stemmen. De genomineerden zijn: L&M Works, Hero Construct, Algemene Bouw Maes, Vandemeulebroeke en Debra Bouw en afwerking. U kan deze projecten bekijken via de website fierbouwen.be

Het doel van deze wedstrijd diende om het imago van de bouwsector een duwtje in de rug te geven en alle ingezonden projecten de aandacht te schenken die ze verdienen. Daarbovenop was het mooi om te zien hoe de algemene aannemers, die dag in dag uit met onuitputbare energie en koppige blik vooruit verder bouwen aan een vernieuwd en duurzamer Oost-Vlaanderen, een moment van zelfreflectie konden nemen en nog eens stilstonden bij de grootste zekerheid van al: Hoe schoon ‘den bouw’ wel kan zijn.

L&M Works uit Aalst, sleepte afgelopen vrijdag met zijn ingezonden bouwproject de juryprijs van de wedstrijd Fier Bouwen in de wacht. De onafhankelijke en professionele jury bevond zijn project op basis van de fierheidspijlers – fun, fraai, flexibel en fraai – het meest compleet. Zaakvoerder Jon De Ryck was duidelijk in de wolken, nam de trofee in ontvangst en gaf het volgende mee: “Als vrij jong bedrijf (L&M Works bestaat vier jaar) zijn we enorm gedreven. We hebben dan ook op korte tijd een mooi parcours afgelegd. We zijn bovendien altijd fier op elk project dat wordt verwezenlijkt en proberen zelfs tijd vrij te maken om na afloop van een project nog eens bij de bouwheer op de koffie te komen en nazorg te verlenen.”

De winnaar van de publieksprijs werd uiteindelijk Hero Construct (Dendermonde). Zaakvoerder Bart De Vriendt is ingenieur en daagt zichzelf graag uit door enthousiast mee te denken tijdens elk bouwproject. Hij pluist graag alle mogelijkheden uit om elk project naar een hoger niveau te brengen.

De wedstrijd Fier Bouwen komt volgend jaar terug.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details