Platform voor de bouw
Zwarte lamellen blikvanger voor nieuwe hoofdzetel

Zwarte lamellen blikvanger voor nieuwe hoofdzetel

Wat het gloednieuwe bedrijfsgebouw van groothandel Vlaemynck in Veurne zo in het oog doet springen? Uiteraard het strakke ontwerp, maar zeker ook de unieke gevel, die integraal uit zwarte DucoSun Cubic lamellen bestaat. Het ritme van de lamellen zorgt voor een boeiend tafereel, dat er vanuit elk standpunt anders uitziet. Bovendien helpt de architecturale zonwering om het binnenklimaat aangenaam te houden en de strijd tegen oververhitting te winnen.

De buitenschil in beton en glas wordt geflankeerd door strategisch gepositioneerde, verticale zwarte zonweringslamellen.

Wie zonder voorkennis de nieuwe site van Vlaemynck in Veurne betreedt, vermoedt allicht niet dat er een groothandel in groenten en fruit huist. Het gebouw werd zo ontworpen dat het een eyecatcher vormt in de omgeving. De firma kende de afgelopen jaren een enorme groei en was dringend aan een nieuwe hoofdzetel toe. Daarom week Vlaemynck uit naar een nieuw bedrijventerrein in Veurne.

Verticale zonweringslamellen

Het was zaak om voldoende licht en lucht te voorzien. Vandaar dat AAVO Architects opteerde voor een dubbele façade. De buitenschil in beton en glas wordt geflankeerd door strategisch gepositioneerde, verticale zwarte zonweringslamellen (DucoSun Cubic-lamellen), die niet alleen voor een aangename interieurbeleving zorgen (zonder het uitzicht te beperken!), maar ook een waardevolle bijdrage leveren aan de algemene esthetiek.

De plaatsing van de lamellen was een technisch hoogstandje.

Structurele oplossing

De structurele lamellen zorgen niet alleen voor een efficiënte afscherming van de zonnestralen, ze garanderen ook een daling van de gemiddelde binnentemperatuur (tot 12%!). Ze vormen met andere woorden een cruciale troef in de strijd tegen oververhitting. De plaatsing van de lamellen was een technisch hoogstandje. De karakteristieke lamellen werden ter plaatse verticaal gemonteerd in de draagconstructie.

De structurele lamellen zorgen niet alleen voor een efficiënte afscherming van de zonnestralen, ze garanderen ook een daling van de gemiddelde binnentemperatuur.

Vast of verstelbaar

De DucoSun Cubic is verkrijgbaar met vaste of elektrisch verstelbare lamellen. De vaste lamellen worden, afhankelijk van het type, onder een hellingshoek van 0° of 90° geplaatst. Samen met de rechthoekige vorm van de lamel levert dit een bijzonder strak effect op. Wanneer de elektrisch verstelbare lamellen gesloten zijn, werken ze optimaal zonwerend. De gesloten lamellen en het gevelvlak staan in lijn en vormen zo een perfecte eenheid.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details