Platform voor de bouw
Woon & Werkgebouwen

Zwembad, Ronse | Ecologisch en economisch verwarmen

gas_310_eco_pro-kopieren

9 april 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Wie baantjes gaat trekken, verwacht dat bij een aangename temperatuur te kunnen doen. Verwarming is essentieel in zwembaden, maar meteen ook een van de grootste kostenposten. Vandaar dat het nieuwe zwembad van Ronse maximaal gebruikmaakt van zonne-energie. In combinatie met een Remeha Gas 310 ECO Pro-ketel resulteert dat zelfs tijdens de koudste wintermaanden in de juiste kamer- en watertemperaturen.

Toen enkele jaren geleden de sporthal werd opgetrokken, viel de keuze al op twee condenserende gasvloerketels van Remeha. “Blijkbaar is de bouwheer daar erg tevreden over, want voor het zwembad deed hij opnieuw een beroep op ons. Uiteindelijk is de bestaande installatie uitgebreid met een Remeha Gas 310 ECO PRO met een vermogen van 575 kW. Dit toestel combineert de bedrijfszekere Remeha-techniek met hoogwaardige elektronica.”

gas_310_eco_pro_open-kopieren

Alle onderdelen bevinden zich vooraan, wat een installatie tegen de muur én een gemakkelijke service mogelijk maakt.

 

Voor hogere vermogens

De Remeha Gas 310 ECO PRO is een staande condenserende gasketel die een toonaangevende positie in de markt van de hogere vermogens wist te veroveren. “De ketelmodule is standaard voorzien van een mechanische terugslagklep in het rookgassencircuit”, aldus Jan Deklerck, Product & Sales Support Team Manager bij Remeha. “Hierdoor kan de rookgas-
afvoer zowel in overdruk als cascade worden uitgevoerd. Daarnaast is deze ketel op zo’n manier ontworpen dat hij op elke behoefte kan worden afgestemd via de toevoeging van een beperkt aantal toebehoren.”

Gemakkelijk manipuleerbaar

Een belangrijk kenmerk van de Remeha Gas 310 ECO PRO is zijn compacte afmeting en lichte gewicht. “Met een breedte van 72 centimeter is de ketel makkelijk te installeren in elke stookkamer”, vertelt Jan Deklerck. “De ingebouwde wielen bevorderen de manipuleerbaarheid. Eveneens interessant is dat het systeem volledig tegen de muur kan worden geplaatst. Alle onderdelen bevinden zich immers vooraan, wat natuurlijk ook de service en het onderhoud aanzienlijk vergemakkelijkt.”    


Wie is Remeha?

Al meer dan tachtig jaar brengt Remeha warmte in gebouwen. Hierbij focust de onderneming zich op zinvolle productinnovaties die anticiperen op nieuwe ontwikkelingen. “Als het aankomt op betrouwbaarheid en efficiëntie, maken wij het verschil”, aldus Jan Deklerck. “Maar ook op het vlak van duurzaamheid scheren we hoge toppen. Behalve voor onze energiezuinige gas- en stookolieketels kunnen klanten bij ons terecht voor hernieuwbare energieoplossingen in de vorm van zonnesystemen en warmtepompen. Vandaag omvat ons gamma meer dan 75 verschillende systemen voor verwarming en sanitair warm water: ruim voldoende om op elke warmtevraag een adequaat antwoord te formuleren. En dat doen we op doordachte wijze. Onze technici zullen immers verregaande berekeningen uitvoeren, waarmee we de basis leggen voor de perfecte oplossing voor iedere toepassing.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details