Platform voor de bouw
Terug naar overzicht

Callebaut-architecten

Callebaut-architecten is een jong architectenbureau met een sterke specialisatie in renovatie en restauratie van het architecturale erfgoed. Het bureau focust zich hierbij op de essentie: het ontdoen van het overbodige en het terug brengen van de intrinsieke waarde met het oog op de nieuwe functie en toekomst.

Callebaut-architecten is ontstaan uit het verlangen en de noodzaak om beschermde monumenten en ander waardevol erfgoed op een rationele en geïnspireerde manier te herbestemmen of te restaureren. Het bureau bestaat momenteel uit een interdisciplinaire mix van twaalf ir. architecten, architecten en interieurarchitecten met ervaring, opleiding en interesse in restauratie en monumentenzorg.

Voor Callebaut-architecten ligt de kern in het vinden van een evenwicht tussen het conserveren van de monumentale sfeer van weleer én het sober integreren van nieuwe elementen eigen aan het hedendaags comfort en de mogelijke herbestemming. De constructieve en historische duurzaamheid verdient hierbij prioriteit: “We hebben een onderscheidende aanpak door de grote waarde die wij hechten aan wetenschappelijk vooronderzoek. Pas na een grondige voorstudie kan een scherpe gefundeerde visie en een uitgekiend ontwerp ontstaan op maat van het monument. Hierdoor ontwikkelden wij een specifieke restauratiemethodiek in de techniciteit van het restaureren en duurzame aanpak van monumenten. De afweging tussen herwaardering van het monument en de nieuwe functie-invulling met zijn bouwkundige toestand wordt samengevat in de term ‘dynamisch behoud’. ”

Callebaut-architecten engageert zich om ingrepen te doen die zich enten op bestaande gebouwen, zonder afbreuk te doen aan de erfgoedwaarden, maar deze daarentegen te versterken. Door geen genoegen te nemen met standaard oplossingen en gerichte keuzes te maken, streeft Callebaut-architecten naar historisch verantwoorde én ambitieuze architectuur.

algemene informatie

Services Architecten Adres Sint-Gerolfstraat 32b
9031 Gent
België
Telefoonnummer +32 (0)9 3951010 E-mailadres info@callebaut-architecten.be Website callebaut-architecten.be

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details