Platform voor de bouw
Terug naar overzicht

Wienerberger nv

Wienerberger België maakt deel uit van de internationale Wienerberger groep. Het bedrijf werd in 1819 opgericht in Wenen. De groep is ondertussen uitgegroeid tot een van de grootste baksteenproducenten ter wereld, met een sterke positie in de productie van andere keramische bouwproducten, zoals kleidakpannen, kleiklinkers en binnenmuurstenen.

Porotherm binnenmuurstenen zijn verkrijgbaar in diverse formaten en diktes, met variaties in volumegewicht, druksterkte en warmtegeleiding. Zo bieden we voor elke toepassing de meest geschikte oplossing. We hebben ook een oplossing voor een verhoogd akoestisch comfort. Dankzij onze innovatieve systemen, zoals Porotherm Lijm-Systeem en Porotherm Dryfix, worden de stenen snel en makkelijk geplaatst. 

Wienerberger biedt met Koramic het breedste gamma kleidakpannen aan op de Belgische markt: een veelheid aan modellen, kleuren, afwerkingen (natuurlijk, geglazuurd, gesmoord, bezand, verweerd en geëngobeerd), toebehoren en niet-keramische hulpstukken. We bieden een totaaloplossing voor een perfect afgewerkt, weer- en winddicht dak. 

Met Terca biedt Wienerberger het grootste assortiment uit klei vervaardigde gevelstenen. Naargelang de productiewijze worden bakstenen onderverdeeld in twee grote categorieën: handvormstenen, met een ambachtelijke look, en strengpersstenen die vlak en regelmatig van vorm zijn. Er bestaat ook een smallere Eco-brick gevelsteen, met ruimte voor meer isolatie. En wie nog dunner wil gaan, kan steenstrippen kiezen.

Ons gamma kleiklinkers bestaat uit een breed palet van diverse formaten, tinten en stijlen. Sommige modellen worden getrommeld zodat ze een authentieke, verweerde uitstraling verkrijgen. Onder de naam “Passaqua” heeft Wienerberger ook waterpasserende kleiklinkers aan zijn gamma toegevoegd. Passaqua is een hoogwaardige strengpers kleiklinker met afstandhouders voor voegen van 6 mm breed. De kleiklinker zelf laat het water niet door, maar laat het “passeren” via de bredere voegen. Hierdoor blijft de grondwatervoorraad beter op peil en wordt het overstromingsrisico ingeperkt. Wienerberger kleiklinkers zijn 100% kleurvast en zorgen voor de finishing touch rond elk gebouw.

algemene informatie

Services Baksteenproducent Adres Kapel ter Bede 121
8500 Kortrijk
België
Telefoonnummer 56 24 96 38 E-mailadres info@wienerberger.be Website wienerberger.be

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details