Magazines / Nr 03 2019

Nr 03 2019

Oververhittingsgevaar

Gaat het goed met onze bouwsector? Het is de vraag van 1 miljoen, die ook deze dagen weer brandend actueel is. Het mes snijdt – zoals vaak – aan twee kanten. De Bouwbarometer van de Confederatie Bouw wijst erop dat aannemers de nabije toekomst met vertrouwen tegemoet mogen gaan. De orderboekjes zijn aardig gevuld en onze bouwbedrijven zijn gemiddeld zes maanden verzekerd van werk. Zeker op de markt voor eengezinswoningen gaat het erg hard, want in de eerste vier maanden van dit jaar noteerden de notarissen 8 procent meer residentiële vastgoedtransacties dan in 2018, wat tevens een forse stijging van het aantal nieuwbouw- en renovatieprojecten impliceert. Bovendien is de verkoop van bouwmaterialen in het eerste kwartaal van 2019 met 12,7 procent toegenomen. Het heeft er al slechter uitgezien …

Toch is er geen sprake van een hoerastemming. Achter de schone schijn van de economische conjunctuur rijst al enkele jaren een groot probleem. De hoeveelheid openstaande vacatures in de bouw neemt stilaan schrikwekkende proporties aan. Om alle vacante posities in de sector in te vullen, zijn er liefst 16.500 mensen nodig. Om het wat bevattelijker te maken: dat is meer dan vier vijfde van de capaciteit van de Ghelamco Arena in Gent, een van de meest spraakmakende bouwprojecten van de voorbije jaren. Of het volledige inwonersaantal van de Vlaams-Brabantse gemeente Rotselaar, waar eind juni alweer een geslaagde editie van Rock Werchter plaatsvond. Of een meer dan aardig gevuld Sportpaleis. Of het aantal volgers van Miss België op Instagram.

Bovendien lijkt er niet meteen beterschap in zicht. Ook in de bouw slaat de vergrijzing stilaan toe, terwijl de instroom vanuit het onderwijs heel erg mager blijft. “De cijfers zijn ronduit alarmerend”, klinkt het bij de Vlaamse Confederatie Bouw. “Op alle niveaus en in alle opleidingsdomeinen van het secundair bouwonderwijs blijft het leerlingenaantal afnemen, terwijl het aantal professionele bachelors stagneert. Ook de hoeveelheid afgestudeerde industriële en burgerlijk ingenieurs is te min om de grote vraag te dekken, zeker omdat de eisen van bouwbedrijven met betrekking tot het opleidingsniveau van potentiële nieuwe werknemers alsmaar stijgen.”

En dus is het hopen dat er op politiek niveau snel iets beweegt, benadrukt Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw: “We hebben nood aan een sterk beleid dat onder meer inzet op het aanzienlijk versterken van het duaal leren en het promoten van de bouwopleidingen. Daarnaast moeten organisaties als de onze zelf het voortouw nemen door de bouw aantrekkelijker te maken voor jonge werkzoekenden. We moeten hen doen inzien dat we in een technologische sector werken, die gezien ons verouderde gebouwenpatrimonium een belangrijke bondgenoot is op weg naar een duurzame, CO2-neutrale toekomst.”

Wachten op Godot is geen optie, en dus worden er tal van initiatieven genomen om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt met elkaar te verzoenen. Een leuke vondst is Bildr, een app die werkzoekende arbeiders snel en efficiënt koppelt aan potentiële nieuwe werkgevers in de Limburgse regio. Of deze ‘Tinder voor de bouwsector’ de grote ommekeer zal inluiden, is echter maar de vraag … Voorlopig is en blijft het roeien met de riemen die voorhanden zijn. Al zijn dat er in de markt voor eengezinswoningen niet bijster veel. Een tekort aan mankracht en materiaal teistert heel wat werven, die bijgevolg vertraging oplopen of zelfs helemaal stilvallen. Een aannemer uit Herentals wist het in De Tijd erg treffend te verwoorden: “Wat we nu meemaken, heb ik nog nooit gezien. En ik ben al dertig jaar aannemer!” Het dreigt met andere woorden in meerdere opzichten een hete of zelfs oververhitte zomer te worden …

Veel leesplezier

Tim Janssens

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: