Het hoofdkantoor van BNP Paribas Fortis op de Warandeberg in Brussel is een pareltje. Zowel voor de professionele grootkeuken als voor de diverse foodcorners werd een beroep gedaan op de internationale keukenbouwer Metos.
“We kregen deze opdracht dankzij de uitstekende kwaliteit, het rendement en de prijs van onze producten, naast de goede reputatie van ons bedrijf”, zegt projectleider Younes Tassi. Metos, opgericht in 1922, beschikt over alle expertise en vakkennis als producent en plaatser van professionele keukenapparatuur en meubilair. Met 750 medewerkers is de onderneming marktleider in de Benelux, de Scandinavische en de Baltische landen. Dankzij zijn knowhow en breed productgamma beantwoordt Metos zowel aan individuele apparatuurbehoeften als aan de uitvoering van uitdagende keukenprojecten.
Voor dit specifieke project ontwierp en realiseerde Metos een professionele grootkeuken met coffee-, sweet-, hot- en fresh corner op de verschillende niveaus van het restaurant. “De productiekeuken bevindt zich op niveau -1”, zegt technisch-commercieel verantwoordelijke Wendy Coeurderoy. “Op andere verdiepingen werden kleinere productiekeukens ingericht, onder meer voor de directieleden en eventorganisatie. We installeerden een systeem waarbij voedselafval in meststof wordt omgezet. Van 100 kg organisch afval kan ongeveer 10 kg meststof geproduceerd worden. Wij trachten dit systeem in al onze projecten toe te passen om de CO2-uitstoot ten gevolge van het vervoer van afval zoveel mogelijk te beperken.”
“De complexe vorm was de grootste uitdaging in dit project”, aldus Younes Tassi. “Alle lijnen waren gebogen, terwijl het toch niet om een ovaal of cirkel ging. Daarom werden de verschillende keukenonderdelen tot op de millimeter nauwkeurig uitgetekend en geproduceerd om perfectie na te streven. Het was een grote, uitdagende opdracht, maar iedereen was uiteindelijk heel erg tevreden met het resultaat. En dat is wat telt, uiteraard!”