Platform voor de bouw
Terug naar overzicht

Onebim

Uw BIM-partner in het uitwerken en begeleiden van projecten

PROJECTONTWERP

“Volledige ontwerpbegeleiding en technische uitwerking van uw bouwproject.”

Projectverificatie

Vaak blijken projecten een stuk duurder te zijn dan oorspronkelijk aangenomen werd tijdens de haalbaarheidsstudie. Onebim biedt hier een antwoord op door in een zeer vroeg stadium de bouwheer en het ontwerpteam te begeleiden in de zoektocht naar het ideale ontwerp. Met behulp van een unieke LOD (Level Of Detail)-aanpak worden ontwerpen budgettair, technisch en esthetisch afgetoetst en objectief met elkaar vergeleken. Hierbij worden BIM-modellen opgebouwd die mee evolueren naargelang de ontwerpen vorderen en extraheren wij rechtstreeks uit de modellen transparante elementenmeetstaten ter ondersteuning van uw budgettering. Het resultaat is een ontwerp dat klaar is voor omgevingsvergunning en die budgettaire verrassingen tijdens de aanbestedingsfase voorkomt.

Projectuitwerking

Om een correcte prijszetting te verkrijgen en verrassingen tijdens uitvoering te vermijden is een kwalitatief aanbestedings- en uitvoeringsdossier uiterst belangrijk. Hiertoe neemt Onebim na het verkrijgen van de omgevingsvergunning de lead en zorgen we voor de technische uitwerking van de architectuur, stabiliteit en technieken. De verschillende disciplines worden onderling door Onebim gecoördineerd om een vlotte uitvoering te garanderen. Het resultaat zijn hoogwaardige aanbestedings- en uitvoeringsdocumenten waarbij de plannen, het bestek en de meetstaat rechtstreeks uit het model worden afgeleid.

PROJECTMANAGEMENT

“Full-service aanpak om het proces van uw bouwproject in goede banen te leiden.”

BIM Management

Tijdens complexe projecten zijn vaak heel wat verschillende partijen betrokken. Onderlinge afspraken tussen deze partijen zijn cruciaal om een vlot verloop van het project te garanderen. Op basis van besprekingen met de klant brengt Onebim als neutrale partner de BIM-doelstellingen van het project duidelijk in kaart en vertaalt deze in een BIM-protocol en BIM-uitvoeringsplan. Dit zorgt ervoor dat alle partijen dezelfde taal spreken en dat modellen en informatie op een correcte manier geproduceerd worden.

BIM Coördinatie

Bij traditionele projecten worden fouten vaak opgespoord wanneer het te laat is, wat leidt tot heel wat extra kosten en vertragingen op de werf. Vaak heeft elke projectpartner namelijk vooral focus op zijn eigen discipline (architectuur, HVAC, elektriciteit, …), maar bewaakt er niemand het overkoepelende project. Vooral bij complexe projecten met veel bijkomende disciplines (perslucht, sprinklers, machines, …) kan er heel wat foutlopen indien de onderlinge coördinatie ontbreekt.

Onebim combineert alle disciplinemodellen en spoort eventuele problemen vroegtijdig op. Als objectieve partner en met behulp van onze jarenlange technische achtergrond zijn wij in staat om een voorstel te doen van de beste oplossing bij eventuele problemen. Dit zorgt voor een ontzorging van alle projectpartners en garandeert een soepel verloop tijdens uitvoering.

Data Management

Naast modellen en documenten wordt tijdens de verschillende fasen van een bouwproject ook heel wat data geproduceerd, waarbij elke projectpartner zich vooral focust op zijn eigen discipline. Door het gebrek aan een overkoepelende coördinerende partij resulteert dit vaak in tegenstrijdige en onvolledige informatie. Met behulp van een unieke methodiek biedt Onebim hier een antwoord op door via datasheets over alle disciplines heen de nodige data te structureren en te coördineren. Dit resulteert op het einde van het project in duidelijke en volledige data, die klaar is voor een eenvoudige overdracht naar de beheerfase van het gebouw.

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services BouwBIMBIM-PartnerAdvies en projectenbureau Adres Beneluxlaan 1A
8500 Kortrijk
België
Telefoonnummer 0473 11 00 53 E-mailadres info@onebim.team Website www.onebim.team

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details