Platform voor de bouw
99 jaar Nelissen

99 jaar Nelissen

Nelissen Steenfabrieken blaast dit jaar 99 kaarsjes uit. Voor het eerst deze eeuw gaat de steenfabrikant niet naar Batibouw, maar houdt ze ter ere van haar 99ste verjaardag een opendeurdag in haar eigen splinternieuwe showroom. Op zaterdag 7 maart 2020, rond de periode van Batibouw, zijn zowel professionele als particuliere klanten welkom in de multimediale showroom aan de Kiezelweg. Ze kunnen onder het genot van een hapje en een drankje de collectie gevelstenen en innovatieve bouwoplossingen van Nelissen bekijken. Het wordt een interactieve dag, waar de bezoekers samen met de specialisten kunnen co-creëren en ervaren hoe Nelissen haar steentje bijdraagt aan de realisatie van duurzame bouwprojecten.

Nelissen trakteert haar bezoekers op zaterdag 7 maart op een unieke showroomervaring. Het unieke aan deze showroom is dat ze is opgevat als een museale route waarbij bezoekers de baksteen als kunstobject ontdekken. Verschillende bakstenen hangen er als het ware als schilderijen uitgestald en via een app kan er per type extra informatie worden bekomen. In de digitale experimenteerruimte kan je je uitleven om al experimenterend – zowel tastbaar als digitaal – tot de gewenste keuze te komen. Leg je een steen op de werktafel, dan wordt die aan de hand van een RFID-tag gescand en geprojecteerd op een groot scherm. Je kan dan verschillende stenen combineren en op die manier een nieuwe digitale mix creëren. Als je verder wandelt via de museale route, ontdek je de Brixperience Room, waar je een levensgrote typewoning kunt zien om het eindresultaat zo aanschouwelijk mogelijk te maken. Op het einde van de rit krijgen bezoekers meteen alles digitaal doorgestuurd, zodat ze alles nog eens rustig kunnen overlopen.

Nelissen aan het woord

‘Innovatie, co-creatie en duurzaamheid zijn de sleutelbegrippen van ons bedrijf. Daar willen we tijdens onze opendeurdag dan ook heel sterk op inzetten. Ons ultramodern nieuw gebouw is dan ook de ideale plek om samen te innoveren en te co-creëren en zo te komen tot duurzame oplossingen.

Een aantal van onze 170 collega’s die dagelijks samen met ons hun steentje bijdragen tot de verdere groei en bloei van dit bedrijf staan klaar om onze klanten met raad en daad bij te staan.

Samen willen we bouwen aan het nieuwe bouwen. We are ready to face the future.’

Over Nelissen Steenfabrieken

Nelissen Steenfabrieken werd opgericht in 1921. Vier jaar geleden nam de vierde generatie het bedrijf over. Carlos Jorissen, Joeri Gevers en Burt Nelissen hebben een ambitieus investeringsplan van 35 miljoen euro opgesteld. Met de opening van een state-of-the-art-kantoorgebouw waarbinnen zich een experimentele showroom vol met digitale snufjes bevindt, treedt Nelissen Steenfabrieken in 2019 resoluut op het voorplan als dé voorloper in de baksteenbranche.

De 170 medewerkers produceren jaarlijks 185 miljoen stenen voor de binnen- en buitenlandse markt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details