Platform voor de bouw
Nieuws

Ambitieuze HVAC-groep zet nieuwe standaard in klimatisatiesector

groepsfoto met logo kopiëren

Tekst | Climagroup

Beeld | Climagroup

22 juni 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De sterke centrale organisatiestructuur en de flexibele kmo-spirit van Cooltech, De Noyette, Pure Air, Rob Air, M&K, Borcalor en Climabel maken dat Climagroup deze dagen een nieuwe, innovatieve wind laat waaien in de Belgische klimatisatiesector. Bovendien ondersteunen de bedrijven elkaar technisch dankzij een collectief kennis- en opleidingsplatform. Zo creëert Climagroup letterlijk en figuurlijk ademruimte voor elke klant.

De HVAC-sector evolueert erg snel, waardoor het voor installateurs vaak een enorme uitdaging is om oplossingen op maat aan te bieden, met aandacht voor duurzaamheid en return-on-investment. Bovendien willen klanten maximaal ontzorgd worden, zodat ze zich kunnen focussen op hun corebusiness. Vandaar dat Climagroup de expertise van zeven ervaren kmo’s bundelde in één sterke financiële en administratieve structuur. Zo kunnen de technische experts zich volledig wijden aan het installeren en servicen van HVAC- en koelinstallaties en de ontwikkeling van duurzame totaaloplossingen voor horeca, industrie, kantoren, (food)retail en de zorgsector. Een echte win-winsituatie! 

Customers for life-mindset

Innovatie, toewijding en passie voor techniek zijn de sleutelbegrippen bij Climagroup. Als familiale onderneming met diverse regionale vestigingen adviseert en begeleidt zij klanten van plaatsing tot onderhoud. Climagroup kiest bewust voor een ‘customers for life’-mindset: op lange termijn dezelfde uitstekende service garanderen voor alle klanten. Zij kunnen rekenen op een onderhoudscontract en hoeven niet te panikeren bij pannes, want dankzij het Nationaal Service Model voert Climagroup de klok rond snelle en betaalbare interventies uit. De ervaren techniekers en monteurs worden continu getraind in het interne opleidingscentrum. Aangezien stilstand in de HVAC-sector gelijkstaat met achteruitgang, wil Climagroup de duurzame groei van de voorbije jaren doorzetten, zowel organisch als via een uitgekiende ‘buy-and-build’-strategie. “We hebben niet alleen de ambitie om de grootste speler in België te worden, maar willen vooral uitgroeien tot de meest betrouwbare koeling- en ventilatiespecialist van het land”, klinkt het veelbelovend.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details