Platform voor de bouw
Nieuws

Bouw vragende partij voor sneltests werkvloer

18 maart 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De sector is daar al lang vragende partij voor aangezien door de aard van het werk heel wat werknemers in de bouw niet kunnen telewerken. “Met sneltesten kunnen werknemers in de bouw nog veiliger samenwerken zonder risico op verdere besmettingen”, zegt Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

De federale regering benadrukt nogmaals dat telewerk erg belangrijk blijft in de strijd tegen het coronavirus. Nu is thuiswerken in de bouw alleen al door de aard van het werk beslist geen sinecure. De bouwsector telt 155.409 arbeiders en 48.556 bedienden, maar de meeste van hen moeten dus op de werf kunnen werken. De Confederatie Bouw kijkt daarom uit naar de invoering van de sneltesten en roept de federale regering op om het kader daarvoor zo snel mogelijk uit te werken.  

Uit cijfers blijkt dat 40 procent van de actieve clusters zich op de werkvloer bevinden. Specifieke cijfers voor de bouwsector bestaan er niet, maar die zouden, gezien het veiligheidsprotocol dat werkgevers en vakbonden als allereerste sector begin mei 2020 afsloten en het feit dat een groot deel van de bouwactiviteit zich in openlucht afspeelt, gerust lager kunnen liggen. Dat protocol omvat immers een resem veiligheidsmaatregelen m.b.t. mondmaskerplicht, afstand, transport en dergelijke meer.

Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw: “In ieder geval wil de bouw er alles aan doen om het coronavirus helemaal terug te dringen. Sneltests kunnen daarbij een erg belangrijke bondgenoot zijn, aangezien ze toelaten om snel op te treden bij een eventuele besmetting en ook aantonen dat er geen extra besmettingen zijn.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details