Platform voor de bouw
Nieuws

Bouwbedrijven kunnen hun arbeiders flexibeler inschakelen

Conffkopie

14 juni 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Bovendien wordt de periode waarin ze die meeruren kunnen recupereren verlengd van 6 maanden naar 1 jaar. “Dat systeem is meer op maat van de bouw gemaakt, aangezien heel drukke periodes afgewisseld worden met rustigere periodes”, weet Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

Momenteel kunnen bouwarbeiders maximum 9u per dag werken en moeten ze die meeruren binnen de 6 maanden opnemen. Op vraag van de Confederatie Bouw trekt de federale regering het maximum aantal gewerkte uren per dag nu op naar 9u30. Tegelijkertijd wordt ook de periode waarbinnen deze meeruren opgenomen moeten worden opgetrokken van 6 maanden naar 1 jaar. Beide punten stonden ook in het sectoraal akkoord 2019-2020 dat de Confederatie afsloot met de vakbonden.

De Confederatie Bouw is tevreden met deze toegenomen flexibiliteit voor de bouwbedrijven. De bouw is een sector die moeilijk met andere sectoren te vergelijken valt. Op bepaalde momenten zit er, gezien de aard van het werk, echt niets anders op dan een tand bij te steken, terwijl het op sommige andere momenten net rustiger kan zijn. Een flexibel systeem bestaande uit een hoger aantal meeruren per dag en een langere recuperatieperiode is dus goed op maat gesneden van de bouw. De sectorfederatie hoopt dat beide maatregelen snel van kracht worden.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details