Platform voor de bouw
Cambre 33 | Brussel – Kwalitatief wooncomplex op toplocatie

Cambre 33 | Brussel – Kwalitatief wooncomplex op toplocatie

De speelse façade van het wooncomplex Cambre 33 springt onmiddellijk in het oog. Met een eigenzinnige houtafwerking op de imposante inkomdeur, een ruime inkom, terrassen met verschillende groottes en een sfeervolle gevelverlichting straalt het geheel dynamiek en kwaliteit uit.

Cambre 33 Brussel

De inkomdeur is afgewerkt met een eigenzinnige houtafwerking.


“Dit is onze eerste ontwikkeling in Brussel”, vertelt Cedric Hamerlinck, projectcoördinator bij Fenixco. “In Gent hebben we al heel wat mooie referenties, maar in Brussel stonden we nog niet op de kaart. Dankzij Cambre 33 komt daar verandering in.”

Kwalitatieve cocon

Cambre 33 bevindt zich op een toplocatie in Brussel. Vlak aan de bruisende Louizalaan, die het centrum verbindt met de groene long van Brussel – het Terkamerenbos met de Ter Kamerenabdij – en op enkele stappen van de hippe Kastelijnswijk. “Dit pas perfect in onze filosofie”, geeft Hamerlinck aan. “Fenixco staat voor comfortabel wonen op een aangename locatie. We leveren niet alleen een constructie op, maar willen de koper een kwalitatieve cocon bieden waar hij of zij levenslang kan genieten en herinneringen kan opbouwen. Elk detail nemen we onder handen, alsof we er zelf zouden intrekken.”

Cambre 33 Brussel

De noodtrap is verborgen in een fraai houten geraamte.


Mooiste noodtrap van Brussel

Het Brusselse architectenbureau Arcade Archi stond in voor het ontwerp. Cambre 33 is het resultaat van een constructieve samenwerking tussen architect en ontwikkelaar. Zowel de eigenheid van Arcade Archi als het karakter van Fenxico komen tot uiting in het gebouw. “In elk Fenixco-project krijgt architectuur een prominente rol toebedeeld, maar ook kwalitatief en comfortabel wonen is een prioriteit. Onze gebouwen worden met oog voor detail afgewerkt en ingericht. Zo is de noodtrap bijvoorbeeld verborgen in een houten geraamte en bestaat de gevelbekleding uit dezelfde hoogwaardige materialen als de façade. Het is zonder twijfel de mooiste noodtrap van heel Brussel”, zegt Hamerlinck met enige trots.

Cambre 33 Brussel

De appartementen hebben minstens één terras dat aan de leef- en/of slaapruimtes grenst.


Afgezaagde voorgevel

De projectcoördinator benadrukt dat een kwaliteitsvol project enkel kan slagen als het klikt tussen architect, studiediensten, materiaalleveranciers, aannemers en andere betrokken partners. Cambre 33 is zo’n succesproject, maar het project kende een aantal uitdagingen. “Vroeger stond hier een zeven verdiepingen tellend kantoorgebouw. Dit werd volledig ontmanteld. Zowel de afbraak van de oude voorgevel als de stabiliteit vormden een aandachtspunt. De oude voorgevel is letterlijk integraal afgezaagd.”

Afwerking naar eigen smaak

Dit alles mondde uit in een fraai complex met  een kantoor, 34 luxeappartementen, waaronder gelijk gestemde twee penthouses van circa 170 m², en een-, twee- en drieslaapkamerappartementen met een oppervlakte die varieert van 56 m² tot 115 m². Alle appartementen beschikken over minstens één terras dat aan de leef- en/of slaapruimtes grenst, een stijlvolle parketvloer met vloerverwarming en lichtrijke ruimtes dankzij grote raampartijen en een hoge plafon hoogte (circa 2,65 meter). De kopers kunnen hun appartement volledig naar eigen smaak afwerken en werden hiervoor geadviseerd door Fenixco, die enkel samenwerkt met partners die dezelfde waarden en kwaliteit garanderen. “We kiezen steeds voor topkwaliteit, vaak lokaal of in Europa vervaardigd”, licht Hamerlinck toe. “Die lokale dimensie is belangrijk, want dat maakt dat we vakkennis kunnen leveren.” Hij haalt alvast een aantal voorbeelden aan: “De keukens zijn van Levasan. Wat de badkamermeubelen betreft, kozen we voor de Duitse gründlichkeit van Burgbad. En Delta Light verzorgt de ledverlichting.”    


Klaar voor de stad van de toekomst

Fenixco ontwikkelt duurzame vastgoedprojecten, gericht op wonen in de stad. Ook in Brussel zoekt het naar oplossingen voor de stadsbewoner van morgen. In de inkomhal werd een Bringme Box geplaatst, waar koeriers pakketten kunnen achterlaten en afhalen. Het Brusselse autodeelsysteem Zen Car heeft een vaste autostaanplaats in de parking. Deze elektrische wagen staat exclusief ter beschikking van de bewoners.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details