Platform voor de bouw
Nieuws

Conjunctuurindex bouw: gedurfd relancebeleid met fiscale basis dringend nodig

naamloos-2-kopieren

18 mei 2020 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

Onze economie en de bouwsector hebben dringend nood aan een krachtig relanceplan waarbij het ondersteunen van de investeringen van de gezinnen, de ondernemingen en de overheden centraal staat. Zo reageert de Confederatie Bouw op de conjunctuurindex voor de bouw die in maart 2020 met 23,2% afnam tegenover maart 2019.

De productie-index in de bouwnijverheid vertoont in maart 2020 een daling van 23,2% ten opzichte van maart 2019, zo blijkt uit cijfers van Statbel. Uit een economische prognose van de Confederatie Bouw blijkt dat de sector er in 2020 met een forse 10% op zal achteruitgaan. En dan mag er geen tweede opstoot van de coronacrisis opduiken en moet het virus verdwijnen of in bedwang gehouden worden.

De Confederatie Bouw werkt momenteel zelf aan een relanceplan en denkt in eerste instantie aan het ondersteunen van de investeringen van de gezinnen, de ondernemingen en de overheden. Het vertrekpunt daarbij is een ambitieus beleid qua vastgoedfiscaliteit. Verbouwen, bouwen en wonen moeten fiscaal aantrekkelijker worden. De spaartegoeden die nu slapen moeten geïmmobiliseerd worden onder meer om meer middelen te voorzien voor de bouw van huurwoningen, een vorm van wonen die steeds meer in de verdrukking komt door een toename van de éénoudergezinnen en singles.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details