Platform voor de bouw
Conjunctuurindex bouw: gedurfd relancebeleid met fiscale basis dringend nodig

Conjunctuurindex bouw: gedurfd relancebeleid met fiscale basis dringend nodig

Onze economie en de bouwsector hebben dringend nood aan een krachtig relanceplan waarbij het ondersteunen van de investeringen van de gezinnen, de ondernemingen en de overheden centraal staat. Zo reageert de Confederatie Bouw op de conjunctuurindex voor de bouw die in maart 2020 met 23,2% afnam tegenover maart 2019.

De productie-index in de bouwnijverheid vertoont in maart 2020 een daling van 23,2% ten opzichte van maart 2019, zo blijkt uit cijfers van Statbel. Uit een economische prognose van de Confederatie Bouw blijkt dat de sector er in 2020 met een forse 10% op zal achteruitgaan. En dan mag er geen tweede opstoot van de coronacrisis opduiken en moet het virus verdwijnen of in bedwang gehouden worden.

De Confederatie Bouw werkt momenteel zelf aan een relanceplan en denkt in eerste instantie aan het ondersteunen van de investeringen van de gezinnen, de ondernemingen en de overheden. Het vertrekpunt daarbij is een ambitieus beleid qua vastgoedfiscaliteit. Verbouwen, bouwen en wonen moeten fiscaal aantrekkelijker worden. De spaartegoeden die nu slapen moeten geïmmobiliseerd worden onder meer om meer middelen te voorzien voor de bouw van huurwoningen, een vorm van wonen die steeds meer in de verdrukking komt door een toename van de éénoudergezinnen en singles.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details