Platform voor de bouw
“De voordelen van stalen schrijnwerk zijn legio”

“De voordelen van stalen schrijnwerk zijn legio”

In de loop van de voorbije dertig jaar hebben de fabrikanten van profielen voor staalschrijnwerk enorm geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling, met het oog op nieuwe profielen en profielsystemen. Staal beantwoordt nu meer dan ooit aan de door de overheid, bouwheer en architect gevraagde functiecriteria. “Vooral de opvallende prestaties maken van staal een belangrijk en volwaardig materiaal voor de realisatie van brand-, kogel- en inbraakwerende ramen, deuren, gevel- en glasdakconstructies”, klinkt het bij Dejond.

Staal staat bekend om zijn uitzonderlijke mechanische eigenschappen. Zijn grote torsieweerstand en statische waarden maken een hoge belasting en een dito draagvermogen mogelijk. Bijgevolg zijn de in staal uitgevoerde structuren bij gelijke belasting eenvoudiger, lichter en dus minder breed dan andere materialen, wat een maximaal glasoppervlak toelaat en meer licht en transparantie biedt in combinatie met stabiliteit en sterkte.

Esthetische prestaties

De verscheidenheid van vormen, afmetingen, texturen en kleuren die beantwoorden aan de hedendaagse vormgeving gunnen architecten die met staal werken een grote mate van vrijheid en flexibiliteit. Bij staalschrijnwerk worden alle verstekken gelast, waarna de lasnaden zorgvuldig worden weggeslepen. Dankzij deze elegante, discrete en zuivere vorm is staal een materiaal dat zeer geschikt is voor renovatiewerkzaamheden.

Staalschrijnwerk laat een maximaal glasoppervlak toe en biedt meer licht en transparantie in combinatie met stabiliteit en sterkte.

 

Veiligheidsprestaties

Hoofddoorgangen in openbare gebouwen en instellingen worden door brandwerende deuren onderverdeeld in kleine compartimenten, wat het vuurverloop en de hitte-uitstraling verhindert. De combinatie van smalle, brandbestendige stalen profielen en glas bewijst dat schoonheid, zichtbaarheid en verlichting niet altijd leiden tot minder veiligheid en omgekeerd. Staal is bovendien inbraakwerend, kogelwerend, explosiewerend en (aard)schokbestendig, wat staalschrijnwerk dan ook bijzonder geschikt maakt voor kantoorvolumes, ziekenhuizen, scholen, banken, hotels en andere openbare gebouwen zoals stations.

Economische prestaties

Staalschrijnwerk is door zijn gladde en sobere vorm zeer onderhoudsvriendelijk. “Bovendien is staal een zeer milieuvriendelijk materiaal dat volledig recycleerbaar is. Lucht-, wind- en waterdichtheid en akoestische en thermische isolatie maken verschillende soorten energiebesparing mogelijk”, besluit Dejond.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details