Platform voor de bouw
Eerste aardwarmtewisselaar in België geïnstalleerd aan onze kust
De eerste Canadese put van België vind je dankzij Itho Daalderop in Blankenberge, in het project Iguazu.

Eerste aardwarmtewisselaar in België geïnstalleerd aan onze kust

Al jaar en dag staat Nick Verwimp Projectbouw in voor kwaliteitsvolle realisaties aan de Belgische kust en in Brugge. Dat doet het bedrijf met een toekomstgerichte visie en een sterk geloof in duurzame technieken. Daarvoor vertrouwt het steeds op de oplossingen van Itho Daalderop. Voor de projecten Pollock en Iguazu in Blankenberge was dat niet anders. Dat laatste gebouw was goed voor een Belgische primeur: Itho Daalderop en Nick Verwimp Projectbouw installeerden er de allereerste aardwarmtewisselaar in ons land.

Nick Verwimp realiseerde het Pollock-gebouw in Blankenberge als bouwheer en projectcoördinator. “De gevelsteen die we voor deze renovatie kozen, deed me denken aan de drippingtechniek die de bekende schilder met dezelfde naam gebruikte”, legt Nick Verwimp uit. “Ongeacht het project, ik wil er altijd een ziel instoppen.”

Dat doet Nick niet alleen. Al jarenlang vertrouwt hij op een vast team van ervaren onderaannemers. Ontwikkelaar en producent van verwarmings- en ventilatietechnieken Itho Daalderop hoort daarbij. “Die stelt met kennis van zaken de juiste technieken voor en levert steeds kwaliteit. Bovendien durft het bedrijf een statement te maken. Zo was Itho Daalderop de eerste fabrikant die gascondensatieketels overboord gooide en voluit inzette op warmtepompen en 100% hernieuwbare energie.”

Pollock in Blankenberge staat, net als andere projecten van Nick Verwimp Projectbouw, voor duurzame en energie-efficiënte technieken.

Meer dan warmen en koelen

Als ambitieuze klimaatcreator wil Itho Daalderop mensen aangenamer en duurzamer laten wonen, werken en leven, met milieuvriendelijke oplossingen en energie-efficiënte concepten voor verwarming, koeling, warm water en ventilatie. “Door gebruik te maken van de technieken van Itho Daalderop realiseerde ik al in 2018 het eerste appartementsgebouw aan de kust met een EPC lager dan 18”, neemt Nick Verwimp het weer over. “De oplossingen van de fabrikant passen perfect binnen de CO2-neutrale woningen waar we allemaal naar streven. Ik heb momenteel nog een ander project lopen in Blankenberge, Iguazu, en daar heeft het bureel zelfs een E-peil onder 0. Met Pollock zullen we onder E20 landen, maar hoeveel eronder, dat weten we pas als de overige drie appartementen ook zijn opgeleverd.”

De duurzame en slimme technieken in Pollock werden geplaatst door Frederik Schillewaert van Elax: het ventilatiesysteem D Apure-vent D250 van Itho Daalderop en gestuurde vloerverwarming voorzien in twee circuits door de HP-S 55 lucht-waterwarmtepomp en I-WPV 150 liter warmteboiler van de fabrikant. “De badkamer en woonkamer kan je zo apart verwarmen of koelen. Pollock is een smal gebouw waardoor geothermie niet mogelijk was. Bij Iguazu hebben we dat wel gedaan, voor een water-waterwarmtepomp.”

Itho Daalderop staat gekend om duurzame, slimme technieken, zoals het ventilatiesysteem D Apure-vent D250 in combinatie met een lucht-waterwarmtepomp en warmteboiler.

Primeur voor België

In Iguazu bevindt zich de allereerste Canadese put of aardwarmtewisselaar in ons land, gerealiseerd samen met Itho Daalderop. “Het systeem werkt zoals geothermie, waarbij je warm water binnenhaalt via ondergrondse buizen om je huis te verwarmen. Een aardwarmtewisselaar haalt echter lucht binnen via de ondergrondse buizen, die dan gebruikt wordt voor de ventilatie en voor de warmtepomp, mét warmterecuperatie”, legt Nick Verwimp uit.

“Je ziet, Itho Daalderop durft innoveren. Wat ik enorm waardeer aan de partner is dat hij steeds bereikbaar is voor uitleg en begeleiding. De technieken evolueren snel en het is als installateur soms moeilijk om alle details van alle machines te onthouden. Daarom zijn de mensen van Itho Daalderop altijd aanwezig bij de opstart van een nieuwe installatie. Ze tonen je de kleine details, die je soms over het hoofd kan zien. Zo bespaart je ontzettend veel tijd. Voor mij is de volgende stap inzetten op het circulaire aspect van het bouwproces. Ik ben er zeker van dat Itho Daalderop mij ook daarin zal ondersteunen in de toekomst”, besluit
de zaakvoerder.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details