Platform voor de bouw
Eerste Belgische betoncentrales behalen het CSC-certificaat!

Eerste Belgische betoncentrales behalen het CSC-certificaat!

Mijlpaal bereikt in de certificatie van maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen de betonsector.

Op vrijdag 13 september 2019 werden de eerste Belgische CSC-certificaten uitgereikt aan drie betoncentrales. Het CSC-certificaat staat garant voor een duurzame productie van beton en zijn grondstoffen. Het wordt toegekend op basis van eisen ten aanzien van de milieu-impact maar ook de invloed op de socio- economoische omgeving wordt mee in rekening gebracht.

AC Materials met haar site te Puurs, Declercq Stortbeton in Waregem en Van Akelyen bouwmaterialen uit Zele mochten ieder een CSC-certificaat in ontvangst nemen van Jef Lembrechts, voorzitter van de Vlaamse Confederatie Bouw. Deze bedrijven zijn hiermee duidelijk koplopers op vlak van duurzaam ondernemen in de sector stortklaar beton. SGS zorgde als onafhankelijk certificatie-organisme voor de audits en het afleveren van de certificaten. De uitreiking vond plaats op de beurs MATEXPO ter gelegenheid van een seminarie georganiseerd door FEDBETON (federatie van producenten van stortklaar beton) en FABA (federatie van algemene bouwaannemers).

Het CSC-certificaat werd in het leven geroepen door de Concrete Sustainability Council. Deze wereldwijde organisatie ijvert voor de verduurzaming van beton. Om dit op een transparante manier inzichtelijk te maken, heeft de organisatie het CSC-certificatiesysteem opgesteld. Het waarborgt onder meer de verantwoorde herkomst van de gebruikte grondstoffen en de inzet van een optimaal productieproces met respect voor mens en milieu. De gecertificeerde bedrijven verbinden zich verder ook om in te zetten op de continue verbetering van hun processen en een minimalisering van hun milieu-impact.

Peter De Vylder, directeur FEDBETON: “Het CSC-cerficaat biedt zekerheid aan de gebruikers van beton. Het wordt de maatstaf om mee samen te werken. De betongebruikers kunnen rekenen op een betonproducent die een kwalitatieve bijdrage levert aan de duurzaamheid van de te realiseren projecten.”

Steeds meer opdrachtgevers vragen of eisen het gebruik van duurzaam gecertificeerde bouwproducten in het kader van duurzaamheidbeoordelingssystemen. CSC is erkend als een certificeringssysteem voor verantwoord inkopen dat van toepassing is in het kader van BREAAM- certificering. Dit geeft niet alleen CSC-gecertificeerde bedrijven een voordeel bij het leveren aan projecten die BREEAM-certificering zoeken. Het biedt projectontwikkelaars ook een extra mogelijkheid om punten te verdienen voor het systeem.

Wereldwijd werden reeds meer dan 200 certificaten uitgereikt. In België wordt het CSC- certificeringssysteem vertegenwoordigd door FEDBETON.

Meer informatie ? www.csc-be.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details