Platform voor de bouw
Erfgoed en Visie sluit zich aan bij United Experts

Erfgoed en Visie sluit zich aan bij United Experts

Architectuur- en adviesbureau voor erfgoedprojecten, Erfgoed en Visie, sluit zich aan bij de experten van United Experts. Zo breidt ons kennisnetwerk uit met de komst van een energiek team met een passie voor erfgoed. Een logische stap aangezien de expertise rond erfgoedgebouwen voordien al aangeboden werd door de adviseurs van DLV, het adviesbureau dat aan de wieg lag van United Experts. Met de komst van Erfgoed & Visie tillen we die dienstverlening naar een hoger niveau.

“Erfgoed en visie is helemaal klaar voor deze nieuwe samenwerking. Door met het kennisnetwerk van United Experts in zee te gaan, groeien we en bieden we projecten een brede waaier van advies en begeleiding,” aldus oprichtster Edith Vermeiren.

Het bureau streeft bij de advisering en begeleiding van haar projecten een integrale monumentenzorg na waarbij het erfgoed niet alleen wordt bewaard, onderhouden en gerestaureerd, maar ook wordt ontsloten en zinvol functioneert in de actuele en toekomstige samenleving.

“Erfgoed & Visie heeft al jarenlange ervaring met een grote verscheidenheid aan restauratie- en erfgoedprojecten. We zijn dan ook trots dat een dynamische en ervaren groep van architecten en historici het team van United Experts zal vervolledigen,” vertelt Dirk Coucke, CEO van de adviesgroep United Experts.

logo-erfgoed-en-visie-met-baseline-kopierenDe verschillende achtergronden van de medewerkers leiden tot complementair teamwork en zorgen ervoor dat we een geschikt team kunnen samenstellen op maat van elke opdracht.

Behalve voor restauraties en renovaties kan je bij Erfgoed & Visie ook terecht voor adviesopdrachten en concepten voor herbestemming, beheer en ontsluiting. In hun dienstverlening ligt de focus op creatief maatwerk, respect voor authenticiteit en een toekomstgerichte visie.

“De samenwerking betekent opnieuw een versterking in aantal mensen bij United Experts: samen gaan we nu naar een team van meer dan 200 experten. De directe klik tussen beiden was doorslaggevend. Het was snel duidelijk dat het team bij Erfgoed en Visie gelijkaardige waarden en principes uitdraagt die we bij elk van onze ondernemingen terugvinden: ons DNA. De pragmatische aanpak, het probleemoplossend denken, het doorzettingsvermogen en de wil om vaardigheden en kennis voortdurend uit te breiden. Zulke bedrijven verwelkomen we graag in ons kennisnetwerk,” vult Dirk Coucke nog aan.

Erfgoed en Visie werkte voor de fusie al regelmatig samen met Landmax, één van de andere bedrijven binnen de United Experts groep. Landmax is gespecialiseerd in adviesverlening voor groene ruimtes. Aangezien heel wat erfgoedobjecten gelegen zijn in parken of domeinen met een hoge erfgoed- of natuurwaarde is de samenwerking tussen Erfgoed en Visie en Landmax dan ook evident.

Iedereen in Vlaanderen die een erfgoedproject wil realiseren, zit gebeiteld bij de adviseurs van Landmax, DLV en Erfgoed en Visie, en bij uitbreiding het gehele kennisnetwerk van United Experts.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details