Platform voor de bouw
Euro Rent doorstaat met glans VCA*-audit voor veilig werken
“Euro Rent is een van de weinige machineverhuurbedrijven in België die over het VCA*-certificaat beschikt”, benadrukt Kris Coppens.

Euro Rent doorstaat met glans VCA*-audit voor veilig werken

Bij machineverhuurder Euro Rent staat een veilige en gezonde werkomgeving voor klanten en medewerkers centraal. In juni rondde het bedrijf met vestigingen in Deurne en Sint-Niklaas zijn driejaarlijkse volledige VCA*-audit opnieuw positief af.

Euro Rent voldoet aan alle eisen van VCA met betrekking tot veiligheid, gezondheid en milieu. “Veilig werken is prioriteit nummer één voor ons. Zowel op onze eigen terreinen als bij de levering van ons materieel én bij de installatie van bouwliften op externe locaties. We zijn dan ook erg trots op de succesvolle ‘hercertificatie’ voor de komende drie jaar!” aldus CEO Kris Coppens.

VGM-controle tijdens een in-company opleiding voor veilig werken op hoogte.

Kennis en kunde

“Euro Rent is een van de weinige machineverhuurbedrijven in België die over het VCA*-certificaat beschikt”, benadrukt Kris Coppens. “VCA is een managementsysteem dat de veiligheid optimaliseert. Het VCA-certificaat toont klanten, leveranciers en medewerkers dat wij tijdens de uitvoering van werken de nodige preventiemaatregelen in acht nemen, zodat de risico’s bekend en beheersbaar zijn. In praktijk betekent dit dat er bij Euro Rent een beheer is van risicoanalyse, opleiding en werkinstructies. Onze medewerkers zijn vertrouwd met het gedachtegoed van VCA dankzij hun persoonlijk veiligheidsdiploma en daarnaast zijn alle zaken rondom werkplekinspectie, beschermingsmiddelen (PBM’s), veiligheidsinstructies, keuringen en ongevallenregistratie duidelijk vastgelegd.”

Veiligheid nog hoger in het vaandel

Veiligheid is een groot goed bij Euro Rent en dat geldt ook voor de dienstverlening en het materieel van het bedrijf. “Onze werktuigen voldoen aan de Europese veiligheidseisen én worden periodiek getest en gekeurd door de bevoegde keuringsinstanties. Voor de klant is dit de verzekering dat hij aan de slag gaat met betrouwbare en veilige machines zonder zorgen omtrent onderhoud en keuringen. Deze coördinatie vergt focus en tijd. Wij rekruteerden recent een veiligheidscoördinator om de preventieadviseur bij te staan”, besluit Kris Coppens.

Veilig werken is een must voor alle Euro Rent-medewerkers.

Meer informatie?

Heeft u voor uw project dringend extra materieel nodig of is veilig werken op hoogte een must en wenst u graag een vrijblijvend werfbezoek en advies? Neem dan contact op via www.eurorent.be of contacteer ons op 03 325 43 00 / deurne@eurorent.be of 03 776 70 70 / sint-niklaas@eurorent.be.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details