Platform voor de bouw
Fabrikant elektrische aansluitings- en automatiseringscomponenten brengt werkcomfort, duurzaamheid en efficiëntie samen in gerenoveerd kantoor
In het vernieuwde gebouw van WAGO Belux in Zaventem werden zowat alle bestaande WAGO-technologieën toegepast.

Fabrikant elektrische aansluitings- en automatiseringscomponenten brengt werkcomfort, duurzaamheid en efficiëntie samen in gerenoveerd kantoor

WAGO Belux, een dochteronderneming van het toonaangevende Duitse bedrijf WAGO, wereldleider in de productie van elektrische aansluitings- en automatiseringscomponenten, heeft onlangs zijn kantoorgebouw in Zaventem onder handen genomen. Daarbij werd gekozen om de gebruikte WAGO-technologieën zichtbaar te installeren. Vanuit het gebouw commercialiseert WAGO Belux zijn producten immers op de Belgische en Luxemburgse markt en zo kan de fabrikant het kantoor gebruiken om nieuwe en bestaande klanten concreet te tonen hoe de WAGO-oplossingen worden toegepast. De duurzame oplossingen zorgen er voor een hoger werkcomfort en een hogere energie-efficiëntie.

WAGO Belux kan ervoor zorgen dat auto’s van werknemers die slechts kort op kantoor zijn snel opladen en de voertuigen van collega’s die de hele dag aanwezig zijn langzamer opladen.

De laatste decennia zijn in grote gebouwen, infrastructuurprojecten en woningen zeer veel oplossingen van WAGO geïntegreerd.”, steekt Philippe Kygnée, sales manager bij WAGO Belux van wal. “In een ver verleden stonden we voornamelijk bekend om onze innovatieve aansluitklemmen, maar ondertussen hebben vele belangrijke bouwconstructeurs met succes kennis gemaakt met ons flexibele automatisatieplatform welk open protocollen omarmt. Dit alles wordt bovendien ondersteund door onze plug-and-play bekabelingssystemen.

Monitoren en bijsturen om kosten te besparen

De open architectuur maakt het gemakkelijk om te communiceren met oplossingen van diverse fabrikanten. Zo wordt een volledig geïntegreerde installatie mogelijk, wat leidt tot volledige controle. Neem bijvoorbeeld het scenario van zonnepanelen en laadpalen voor bedrijven. In de ochtend komen veel werknemers met hun auto naar kantoor, wat resulteert in een aanzienlijk elektriciteitsverbruik. De oplossingen van WAGO kunnen nauwkeurig meten hoeveel elektriciteit op welk moment nodig is en hoeveel er wordt geproduceerd. WAGO balanceert die gegevens systematisch door bijvoorbeeld de auto’s van werknemers die slechts kort op kantoor zijn, snel op te laden en de voertuigen van collega’s die de hele dag aanwezig zijn, langzamer op te laden. Op die manier worden piekbelastingen in het elektriciteitsverbruik vermeden, wat resulteert in lagere energiekosten voor de klanten.

Een ander illustratief voorbeeld van de efficiënte samenwerking van WAGO-technologie in gebouwen is het automatisch sluiten van zonneschermen wanneer de thermostaat een te hoge binnentemperatuur detecteert, en het weer openen van deze zonneschermen wanneer het gebouw moet opwarmen. Dat levert zowel een besparing op in koel-als verwarmingskosten.

Het zijn slechts enkele voorbeelden van hoe de automatisatie binnen het gebouw niet enkel zorgt voor een hoger comfort voor de gebruikers, maar ook bijdraagt aan duurzaamheid en energie-efficiëntie. 

Onder meer zonnepanelen dragen bij tot het E-peil 35 waar het gerenoveerde kantoor mee mag uitpakken.

Energie-efficiëntie via intuïtieve automatisatie

Om de ecologische voetprint minimaal te houden is er bewust gekozen voor renovatie in plaats van nieuwbouw. Waar een nieuwbouw BEN (Bijna-EnergieNeutraal)  is vanaf een E-peil van 50 heeft WAGO met zijn renovatie zelfs een E-peil van 35 bereikt! Om dit te bereiken is gekozen om te werken met hoogwaardige isolatiematerialen, groene energieopwekkers in combinatie met slimme energiesturing. Verwarming, koeling, ventilatie, verlichting, zonnewering, laadinfrastructuur, zonnepanelen en toegangscontrole zijn naadloos geïntegreerd via het WAGO platform. Ze communiceren niet alleen onderling maar ook met het eigen BMS-systeem: WAGO Building Cloud welk enorme efficiëntiewinsten oplevert. Hierbij wordt zoveel mogelijk gestreeft naar configureerbare oplossingen zodat er geen kennis van programmatie noodzakelijk is.

Verwarming, koeling, ventilatie, verlichting, zonwering, laadinfrastructuur, zonnepanelen en toegangscontrole zijn in het vernieuwde kantoorgebouw naadloos geïntegreerd via het WAGO-platform.

Experience center 

“Ons kantoor is state-of-the-art op het gebied van gebouwautomatisering en we nodigen iedereen dan ook graag uit om hier langs te komen. Onze specialisten staan, op afspraak, klaar om al hun vragen te beantwoorden omtrent de werking van de geïmplementeerde technieken en hun project te bespreken. Laten we samen bouwen aan een duurzamere toekomst”, besluit Philippe Kygnée, sales manager bij WAGO Belux.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details