Platform voor de bouw
Houten buitenschrijnwerk voor Cityshop Sint-Niklaas.

Houten buitenschrijnwerk voor Cityshop Sint-Niklaas.

Het project

Gelegen aan het grootste marktplein van België ligt het bekende stadhuis van Sint-Niklaas. Aan dit stadhuis wordt een nieuwe vleugel gebouwd wat gepaard gaat met een nieuw klantvriendelijk dienstverleningsconcept. Aan de verbouwing ligt dus een gemeenschappelijk belang ten grondslag. Tijdens het ontwerp van de vleugel is dit concept verwerkt. In de vleugel komen namelijk openbare ruimtes waar de inwoners gebruik van mogen maken, zoals de studiezaal, vergaderruimtes en kantoren. En op de begane grond een stadswinkel met toeristisch informatiekantoor.

Het buitenschrijnwerk

Bij dit project mag WEBO bijzondere schrijnwerken leveren, deze ramen bevatten namelijk bijzondere detaillering met een hoge moeilijkheidsgraad. In samenwerking met STRABAG heeft WEBO naar een innovatieve oplossing gezocht. Zo kwamen er afwateringsgaten in de ramen, hierdoor kan het vocht gemakkelijk het raam verlaten. En dit verbetert het klimaat van het schrijnwerk.

Daarnaast is er gekozen voor een verdikking van het schrijnwerk, hierdoor verbeterd het isolatievermogen. De buitenschrijnwerken bij WEBO zijn te verkrijgen in allerlei soorten, maten en designs. Ook de ramen voor Sint-Niklaas zijn echt maatwerk.

BIM

Het volledige project van Sint-Niklaas is uitgewerkt in BIM. Het Building Information Model, dit is een model waarbij alle informatie op één plek te verkrijgen is. Hierdoor is elke partij op de hoogte van de juiste informatie en worden de faalkosten gereduceerd. Iedereen werkt namelijk in dezelfde modeltekening. Inmiddels heeft WEBO al meer dan 10 jaar ervaring met BIM en dat levert mooie projecten op.

BEN- of Passief-Raam

Alle schrijnwerken bij WEBO zijn maatwerk en uitvoerbaar in BIM. Zo heeft WEBO een BEN- en Passief-Raam die beide volledig op maat en aangepast naar uw smaak te produceren zijn. Deze schrijnwerken zijn klaar voor de toekomst.

Het BEN-Raam voldoet aan de eisen van nu en heeft een U-waarde tot 1,0. Dit buitenschrijnwerk heeft een dikte van 68mm en bevat HR++ glas. Maar een stap verder is het Passief-Raam, een schrijnwerk met een U-waarde tot 0,8 en voorzien van triple glas met een dikte van 90mm. Beide ramen zorgen voor goede isolatie en reductie van energieverlies. Met een BEN- of Passief-Raam bent u klaar voor de toekomst.

Bent u benieuwd welk maatwerk wij kunnen toepassen op uw project in BIM? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Of neem eens een kijkje op onze projectenpagina!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details