Platform voor de bouw
“Huren is goed voor het klimaat en je portemonnee”
Euro Rent zet volop in op de elektrificatie van zijn materieel.

“Huren is goed voor het klimaat en je portemonnee”

In 2022 blies Euro Rent vijftig kaarsjes uit. De verhuurder van machines voor bouw en industrie blikt tevreden terug op een mooi jubileumjaar. Klanten werden getrakteerd op een speciaal gebrouwen jubileumbier, het personeel genoot van diverse activiteiten en de machinevloot werd uitgebreid. In 2023 kijkt de machineverhuurder uit naar de lancering van zijn nieuwe website en de komst van tal van nieuwe machines.

Bij Euro Rent hebben aannemers, grondwerkers, wegenbouwers en hoveniers een ruime keuze uit meer dan 40.000 machines. Het betreft onder andere bouwmachines, hoogwerkers, verreikers, heftrucks, graafmachines, tuinmachines en nog veel meer.

Klanten van Euro Rent zijn het ondertussen al gewoon: de machineverhuurder investeert continu in het moderniseren en vernieuwen van zijn verhuurvloot. Daarbij ligt de focus vandaag op het vergroten van het aandeel elektrisch aangedreven machines. Dit resulteert enerzijds in een verjonging van de vloot en anderzijds in een nog breder aanbod van machines voor de klant.

Elektrificatie

Sinds eind 2022 heeft Euro Rent tal van nieuwe machines aan zijn verhuurassortiment toegevoegd. Voorbeelden zijn Manitou-verrreikers en -heftrucks, minigraafmachines, GENIE-schaarliften en hoogwerkers, waaronder een 4×4 TraX 21 meter-hoogwerker, INFRA-hoogwerkers op vrachtwagen en allerlei kleinere bouwmachines en handgereedschappen. 

“Binnen de verhuurbranche zal de elektrificatie onverminderd doorgaan en een steeds belangrijkere rol gaan spelen bij het verwerven van nieuwe en het behouden van bestaande klanten. Waar mogelijk maken we de switch naar hybride, elektrische of Stage V-toestellen”, klinkt het bij Euro Rent. 

Voor elke werf een bouwliftoplossing

Naast bouw- en tuingerelateerde machines investeert Euro Rent ook in zijn divisie Bouwliften door goederenliften met een hefvermogen van 1.000 kg en een maximale hoogte van 75 meter aan te bieden. Daarnaast biedt de onderneming ook ‘meegroeiliften’ aan, die letterlijk met een gebouw meegroeien. Zo kunnen bouwvakkers vrijwel direct met de lift bij de verdiepingen komen die af zijn, zodat een vlotte toevoer van bouwmaterialen en personen verzekerd blijft. Verder heeft Euro Rent geïnvesteerd in een nieuwe vrachtwagen met kraan voor het transport en de (de)montage van bouwliften. Deze vrachtwagen beschikt over de laatste ontwikkelingen op het vlak van veiligheid en technische uitrusting. Dit toont eens te meer aan dat Euro Rent ook veel belang hecht aan de verduurzaming van zijn eigen wagenpark. Dankzij zijn Euro 6-motor is deze vrachtwagen overal welkom.

Een TWIN-bouwlift in actie.

Duurzaam huren = efficiënt werken

De emissieregels worden strenger en het werken met duurzaam materiaal wordt steeds meer aangemoedigd, zowel vanuit de bouwfederaties als de overheid. Al meer dan vijftig jaar beschikt Euro Rent over marktkennis op het vlak van gedeeld gebruik. “Huren is een circulair businessmodel”, aldus Euro Rent. “Bedrijven die huren, dragen bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot en huren stimuleert een efficiënt gebruik van bouwmachines. Door machines optimaal te gebruiken, wordt de totale impact van de bouwsector op het klimaat verlaagd. Zeker wanneer materieel niet voortdurend gebruikt wordt, is huren een aantrekkelijke én duurzame optie.”

Huren als ideale oplossing

Kortom: bij Euro Rent zijn ze er nog altijd rotsvast van overtuigd dat huren dé oplossing is voor elk project:

1. Gratis advies over het gebruik van de juiste machine voor elk project, zonder grote investeringen in het ‘ownership’ van machines. Huren maakt de investeringskost variabel in functie van specifieke projecten.

2. Levering van professionele machines op de dag en het uur waarop er daadwerkelijk mee gewerkt moet worden. Zo voorkomen klanten onnodige stilstand en betalen ze alleen voor machines wanneer ze ook echt ingezet worden.

3. Onderhoud, keuringen en herstellingen worden dagelijks uitgevoerd door eigen interne hersteldiensten. Zo kunnen klanten er zeker van zijn dat elke machine 100 % inzetbaar is.

4. Het huren van bouwmachines bespaart opslagruimte. 

5. Het huren van professioneel hoogwaardige machines maakt het mogelijk om sneller en beter te werken.

6. Volledige focus op kernactiviteiten. De benodigde machines en gereedschappen worden immers snel en vlot geleverd.

“In de bouwwereld valt nog een hoop winst te behalen door meer materieel te huren. Klanten kunnen op ons rekenen om duurzamer te bouwen”, besluit Euro Rent.    

Collega’s gezocht!
Euro Rent groeit en zoekt nieuwe collega’s die mee willen groeien. Het bedrijf is actief op zoek naar vakmensen/specialisten in verschillende disciplines zoals (elektro)techniek, transport, montage of verhuur. Euro Rent heeft alle kernactiviteiten in eigen beheer, waardoor het zijn klanten volledig kan ontzorgen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Op eurorent.be/vacatures vind je alle info.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details