Platform voor de bouw
“Interieurinrichting is een kunst op zich”

“Interieurinrichting is een kunst op zich”

Hotels, zorginstellingen, woonzorgcentra, scholen, kantoren, musea, cultuur- en recreatiegebouwen, bedrijven en privéwoningen: de lijst met omgevingen die Himpe Desmet van interieurinrichting en (textiel)decoratie voorziet, is zeer lang en divers. Toch is er in alle projecten die de Izegemse firma uitvoert sprake van één constante: kwaliteit, maatwerk en ontzorging van de hoofdaannemer of de eindklant staan centraal.

Al sinds 1981 verdient Himpe Desmet zijn strepen in prestigieuze interieurprojecten in binnen- en buitenland. Vooral in de zorg- en hotelsector geniet het familiebedrijf uit Izegem een uitmuntende reputatie. “Totaalprojecten of ‘softrenovatie’, hedendaags strak of klassiek, één stuk of grote hoeveelheden: interieurinrichting is een kunst op zich”, aldus zaakvoerder Tom Himpe, die de tweede generatie aan het roer van de firma vertegenwoordigt. “Behalve de projectmarkt bedienen we vanuit ons eigen confectieatelier ook particulieren, die terechtkunnen in onze winkel met showroom. In beide gevallen is ons handelsmerk maatwerk met de nodige technische uitdagingen. Het mag gerust groot, zwaar, lang, moeilijk uit te voeren en/of moeilijk bereikbaar zijn. Voor elk complex vraagstuk vinden we een geschikte oplossing. Onze meerwaarde zit in die laatste percentjes, die vaak de doorslag geven of een project al dan niet geslaagd is.”

Expertise optimaal benutten

‘Ontzorging’ is het streefdoel van Himpe Desmet, ongeacht of het in opdracht van een hoofdaannemer of rechtstreeks voor de eindklant werkt. “Ons uiterst capabele personeel vormt in dat opzicht een belangrijke troef. We hanteren immers een zeer persoonlijke service. De coördinatie van het uit te voeren werk gebeurt door de persoon die eerder ook al de afspraken met de hoofdaannemer of de eindklant gemaakt heeft. Onze projectverantwoordelijken zijn dus perfect op de hoogte van alle technische besognes en kunnen dan ook zeer kort op de bal spelen”, legt Tom Himpe uit. “Bovendien deinzen we er niet voor terug om onze expertise optimaal te benutten. Op basis van onze jarenlange ervaring in het vak kunnen we advies verstrekken en indien nodig zelfs alternatieve producten, materialen of uitvoeringen voorstellen.”

Hoog mikken

Hotel Sablon in Brugge is een project dat perfect illustreert waar Himpe Desmet voor staat. “De architect had een bepaalde stof in gedachten, maar wij hebben een goedkopere, maar technisch gelijkwaardige oplossing voorgesteld, die we nadien ook nog eens vakkundig geplaatst hebben”, vertelt Tom Himpe. “We hebben een groot netwerk van leveranciers, wat ervoor zorgt dat we – zonder in te boeten aan kwaliteit – vaak hoger kunnen mikken dan wat vooropgesteld was. Andere recente referenties waar we best trots op mogen zijn, zijn het ABC-gebouw in Zeebrugge en AZ Delta in Roeselare, waar we gordijnrails en hygiënische privacyschermen plaatsten. Voorts kregen we de bevestiging dat we de gordijnen in het nieuwe Plopsa-hotel in De Panne voor onze rekening mogen nemen. Ons portfolio blijft gestaag aandikken met spraakmakende realisaties. Zo hebben we het graag!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details