Platform voor de bouw
Nieuws

Nelissen wint Ambiorixprijs

VKW-Limburg-Ambiorixlaureaat-2021-Steenfabrieken-Nelissen-[1]

24 september 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Nelissen Steenfabrieken is de laureaat van de felbegeerde Ambiorixprijs van VKW, zo geraakte vandaag bekend. De kersverse winnaars zijn fier op deze bekroning. “De prijs belichaamt de twee aspecten van ondernemerschap: onze economische prestaties en onze menselijke visie. Want groei is geen doel op zich, het gaat ook om de manier waarop je deze groei realiseert”, zo luidt het in een eerste reactie bij de drie CEO’s.  

“Niet alleen groei is belangrijk, ook de manier waarop we die groei realiseren”

Als laureaat neemt Nelissen Steenfabrieken plaats in een rijtje succesbedrijvenzoals Arte, Bioracer, ACA IT-Solutions, Tribù, Punch Powertrain, Globachem en Melexis. Om de winnaar te bepalen maakt VKW Limburg een grondige kwantitatieve selectie op basis van 5 jaar aan cijfergegevens uit de TOP 500-bedrijven. Daarna volgt een kwalitatieve selectie – door een onafhankelijke jury – onder leiding van professor Leo Sleuwaegen (KU Leuven en Vlerick Leuven).

“Bedankt, bedankt, bedankt!”

Carlos Jorissen, één van de drie CEO’s, deelt de prijs graag met iedereen die aan het bedrijfssucces meebouwt: “Het is een erkenning voor de inzet van al onze medewerkers. Zowel in ons hoofdkantoor in Lanaken als in onze showrooms in Marche-en-Famenne en Drongen. Maar ook van onze distributeurs over heel de wereld — van Groot-Brittannië, via Duitsland en Rusland, tot helemaal in het Midden-Oosten en Azië. Tegelijk gaat onze dank ook uit naar onze klanten. Wij staan voor co-creatie. Zo ontwikkelen we zelfs regelmatig nieuwe vormen of kleuren op vraag van architecten of bouwheren. Op die manier houden we samen de kunst van het stenenbakken springlevend. We willen uiteraard ook de familie bedanken. Zij zijn tenslotte de drijvende motor achter het hele familiebedrijf.”

“Warm familiebedrijf, met een duidelijke visie”

Nelissen Steenfabrieken is trots op deze overwinning, omdat ze te danken is aan een combinatie van factoren. Want de Ambiorixprijs verzoent twee belangrijke aspecten van het ondernemerschap met elkaar. “Natuurlijk worden we beloond voor onze bedrijfsgroei. Na een forse investering groeide onze omzet de voorbije vijf jaar met 45%. Maar los van het economische aspect besteden we vooral ook heel veel aandacht aan de manier waarop we tot deze groei komen”, aldus Joeri Gevers (het tweede lid van het triumviraat dat Nelissen Steenfabrieken aanstuurt).

De derde kapitein op het schip, Burt Nelissen, verduidelijkt: “Enerzijds zijn we een echt familiebedrijf, dat op een warme manier omgaat met medewerkers, klanten en omwonenden. Menselijke relaties zijn belangrijk. Anderzijds besteden we – hoewel we in een schijnbaar klassieke sector actief zijn – heel veel aandacht aan duurzaamheid en innovatie. Naast het gebruik van zonne-energie zetten we ook de warmte die vrijkomt bij het bakken om in energie en ontwikkelden we de vaak gelauwerde Dubio-steen (nvdr. een baksteen met schaduwlijnen die de illusie van twee of drie dunne gestapelde bakstenen wekt). Dat de jury die visie apprecieert, doet ons deugd.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details