Platform voor de bouw
Nieuws

Onestopshop voor de bouwprofessional

PO-MEER-0111
De gevelbekleding uit thermowood onderstreept het duurzame en progressieve karakter van De Meermin.

Tekst | Els Jonckheere

Beeld | Stijn Bollaert

5 augustus 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Vooral de gevingerlaste gelamelleerde verticale balken maken het visuele plaatje compleet. Bouwpunt Van der Gucht uit Temse dat alle hout op maat leverde, is bijzonder trots op dit project. Ook al omdat de groothandel nog nooit had meegewerkt aan een houten geventileerde gevel van een dergelijke omvang.

Bouwpunt Van der Gucht verzamelt alle soorten bouwmaterialen onder één dak. Ruwbouw is uiteraard een belangrijke categorie, met tal van gevelstenen, betonblokken, Ytong … Voorts vinden klanten er alles voor daken, pleisterwerk en isolatie. “Recent investeerden we in een prachtige toonzaal met een ruime keuze aan tegels, parket en natuursteen”, vertelt gedelegeerd bestuurder Christophe Van der Gucht. “Ten slotte zijn we het adres bij
uitstek voor geventileerde geveloplossingen in Equitone, Trespa, Rockpanel en Alucobond, alsook aluminium, staal, keramisch materiaal en hout. Dankzij ons uitgebreide machinepark kunnen we alles op maat verzagen, frezen en boren in ons atelier.” 

Voortrekker op het vlak van BIM

Een grote troef van Bouwpunt Van der Gucht is dat de onderneming resoluut in nieuwe technologieën zoals BIM investeert. “We hebben zelfs een dochteronderneming (bouwBIM) opgericht die architecten, ontwikkelaars en aannemers helpt om BIM slim aan te wenden”, aldus Christophe Van der Gucht. “Op die manier kunnen ze de faalkosten naar beneden halen en de efficiëntie in het bouwproces drastisch verhogen. BouwBIM fungeert als BIM-coördinator door de plannen van de architect en ingenieur om te zetten in 3D, vervolgens de technieken in te tekenen en daarna clashdetectie uit te voeren. Tot slot kunnen we vanuit het model ook aan klantenbegeleiding doen, namelijk met behulp van 3D-visualisaties, en de aannemer logistiek ondersteunen.”

Grootste levering ooit

De laatste jaren ziet Bouwpunt Van der Gucht een grote toename in de verkoop van gevelsystemen, zeker wat uitvoeringen in hout betreft. “Dat ook de architect van De Meermin bij ons kwam aankloppen, was een
bevestiging dat we in dit domein best wel een goede reputatie genieten”, aldus de gedelegeerd bestuurder. “Samen besloten we dat een thermowood gevelbekleding de beste oplossing was. Deze bestaat enerzijds uit 26.500 lm planchetten van 21×128 mm en anderzijds uit 13.000 lm balken van 55×117 en 55×180 mm en een lengte van 7,2 meter. Deze laatste werden gevingerlast en gelamelleerd om een verhoogde stabiliteit en rechte elementen te garanderen. Nooit eerder hebben we zo’n grote bestelling voor dit materiaal ontvangen. Door ook nog eens C.P.H Gevelbouw als vakbekwame plaatser aan te reiken, kreeg De Meermin de gevel die de architect en de bouwheer voor ogen hadden.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details