Platform voor de bouw
Optimaal binnenklimaat in voormalige Gentse Volkskliniek
De combinatie van een vraaggestuurd ventilatiesysteem met elektronische sturing en hoogwaardige doekzonwering is een schot in de roos.

Optimaal binnenklimaat in voormalige Gentse Volkskliniek

Dankzij doorgedreven verbouwingen en jaren hard labeur is de reconversie van de oude Volkskliniek in Gent een feit. Het geheel werd omgetoverd tot een betaalbaar en energiezuinig wooncomplex met 114 assistentiewoningen en 27 appartementen. Opdat de bewoners kunnen genieten van een optimaal binnenklimaat werd het volledige gebouw uitgerust met performante ventilatie- en zonweringsystemen. 

Aangezien de aanvoer van verse lucht een absolute must is, zijn de wooneenheden uitgerust met een vraaggestuurd ventilatiesysteem C.

Dit prestigieuze residentiële (zorg)project is gerealiseerd door algemeen aannemer Deblaere, in opdracht van bouwheer Domino vzw en op basis van een ontwerp van het architecten- en studiebureau JM Vanheste (BSTK). Alle wooneenheden zijn bestemd voor verhuur en hebben verschillende groottes. Aangezien de aanvoer van verse lucht een absolute must is, zijn ze uitgerust met een vraaggestuurd ventilatiesysteem C: DucoTronic 0.35, het DUCO-ventilatiesysteem met de laagste reductiefactor. Dankzij CO2- en/of vochtmeting in élke ruimte (badkamers, woonkamers, keuken, wc) kan de reductiefactor heel laag gehouden worden.

Om oververhitting te voorkomen in de woonruimtes werd geopteerd voor DucoScreen Front 150-doekzonwering.

Ventileren waar en wanneer nodig

Het Duco Focus Tronic-systeem onderscheidt zich door gebruik te maken van elektronisch gestuurde toevoerroosters. In het nieuwe gebouw van de Volkskliniek werden hiervoor TronicVent AK-roosters gebruikt. Aan de hand van vocht- en temperatuurmeting wordt het binnenklimaat nauw in het oog gehouden, waarbij enkel geventileerd wordt waar en wanneer dat nodig is, én in de juiste hoeveelheid. De roosters openen of sluiten automatisch naargelang de ventilatiebehoefte, wat resulteert in een optimale energiebesparing. Ze werden ook voorzien van akoestische dempingsmousse, wat de bewoners van het gebouw extra comfort biedt – zeker een voordeel in stedelijke gebieden. De afvoer van vuile lucht gebeurt door het DucoBox Focus-ventilatiesysteem met regelkleppen die per wooneenheid werden geïnstalleerd.

Het gemotoriseerde buitenzonweringssysteem werd overal volledig onzichtbaar in de spouw geplaatst.

Perfecte en efficiënte combinatie

Om oververhitting te voorkomen in de woonruimtes werd geopteerd voor DucoScreen Front 150-doekzonwering. Dit gemotoriseerde buitenzonweringssysteem werd overal volledig onzichtbaar in de spouw geplaatst. De DucoScreen Front 150 is uitvoerbaar in breedtes en hoogtes tot 6 meter in stormvaste FIX-uitvoering. Dirk Stevens, salesmanager bij DUCO: “Door de combinatie van een uitstekend vraaggestuurd ventilatiesysteem met elektronische sturing en hoogwaardige DucoScreen Front-doekzonweringssystemen kan het binnenklimaat op elk moment van de dag optimaal worden gehouden voor de bewoners van de assistentiewoningen en appartementen. Zodat iedereen zich comfortabel kan terugtrekken in zijn of haar optimaal geventileerde cocon en ten volle kan genieten van elke dag.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details